Institutul Oncologic din Timişoara, promis de toţi oamenii politici care ocupă vremelnic funcţii, intră într-o nouă etapă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul Institutului Oncologic din Timişoara FOTO DSP Timiş
Proiectul Institutului Oncologic din Timişoara FOTO DSP Timiş

Joi, 16 iunie 2022, comisia de specialitate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş a recepţionat ultima etapă a serviciilor de actualizare a temei de proiectare şi elaborare a studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii “Institutul Regional de Oncologie Timişoara”.

Timişoara are doar pe hârtie un Institut Oncologic. Îl promit, efectiv, toţi oamenii politici care ocupă vremelnic funcţii la Centru, miniştri ai Sănătăţii, fie premieri. Efectele absenţei unui spital propice pentru pacienţii oncologici se resimt din ce în ce mai puternic. Judeţul Timiş ocupă primele locuri în ţară la numărul bolnavilor de cancer. În jur de 15.000 de pacienţi se află în evidenţa medicilor oncologi.

Institutul Oncologic ar trebui amplasat la marginea Timişoarei, la ieşirea spre Cenad, pe o suprafaţă de 5,5 hectare, aflată în proprietatea Ministerului Sănătăţii, prin DSP Timiş. În această zonă a fost demarată, înca din anul 1994, construirea unui Spital Municipal, proiectul fiind abandonat după ridicarea unei părţi din clădire. 

Joi, 16 iunie 2022, comisia de specialitate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş a recepţionat ultima etapă a serviciilor de actualizare a temei de proiectare şi elaborare a studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii “Institutul Regional de Oncologie Timişoara”, de pe Calea Torontalului.

Institutul Oncologic

Ruina de pe Calea Torontalului FOTO DSP Timiş
 

“Încheierea acestui stadiu procedural reprezintă un moment important care urmează a fi continuat prin demararea etapelor de proiectare şi execuţie a obiectivului cu impact major pentru sănătatea publică. Variantă aleasă a fost cea de consolidare şi remodelare a clădirii existente, incluzând şi o extindere a acesteia. Spitalul va avea un total de 384 paturi pentru spitalizarea continuă a pacienţilor, la care se adaugă 55 paturi pentru spitalizare de zi, 55 de paturi pentru chirurgie de zi, 20 paturi pentru terapie intensivă şi zece paturi în cadrul Centrului pentru transplant medular şi afereză celule stem, ajungând la un total de 524 paturi”, au transmis cei de la DSP Timiş. 

Institutul de Oncologie Timişoara urmează să fie un centru de excelenţă în specialitatea oncologie, care va polariza cazurile dificile din regiune şi va adăposti un important sector de cercetare şi inovare în acest domeniu, pentru a oferi pacienţilor acces la cele mai actuale metode de tratament personalizat. 

Vă mai recomandăm să citiţi:

La Timişoara va fi construit un Institut Regional Oncologic: “Deocamdată, o licărire de speranţă şi nu o mare bucurie”

Ludovic Orban anunţă o posibilă finanţare de la UE pentru Institutul Regional de Oncologie Timişoara

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite