FOTO Singurul balon cu aer cald din sud-vestul României şi-a reluat zborurile în jurul Timişoarei
0
În acest moment, în România există baloane doar la Bucureşti şi Timişoara. În capitală sunt şapte, iar în Timişoara, „Balloony” are două aparate de zbor.
„Balloony” a reluat zborurile odată ce vremea a început să fie favorabilă. Din acest an vor exista două baloane cu care se va putea survola împrejurimile Timişoarei. Baloanele nu au însă autorizaţie de zbor şi deasupra oraşului, interdicţia fiind din partea Aeroportului Internaţional „Traian Vuia”.
„Este al cincelea an de când zburăm cu Balloony. Am văzut Banatul din toate perspectivele. Cu balonul zburăm acolo unde ne duce vântul. Nu e ca la avion. Nu există două zboruri identice, mereu e o surpriză. Noi zburăm cam pe la altitudinea de 300 de metri, să se vadă ceva. Se văd satele, animăluţe, câmpuri înflorite”, a declarat Andreea Kremm, proprietara baloanelor.
„Ballooony” zboară de regulă în zona Biled, Şandra, Periam, pentru că pe acolo nu zboară avioanele comerciale. „Avioanele au prioritate în traficul aerian. Din păcate în Timişoara nu putem zbura. Anul trecut, când a fost închia aeroportul timp de o săptămână, a fost extrem de spectaculos. S-au făcut rezervări cu câteva luni înainte. Din nefericire, cei de la aeroport ne interzic să zburăm. Nici nu văd să se rezolve problema”, a mai spus Andreea Kremm.

Odată cu reluarea zborurilor, a reînceput şi campania „Vino să zburăm până la adânci bătrâneţi”, prin care se pot face cereri de căsătorie la înălţime.
„Ideea de romantism este garantat. Balonul zboară foarte încet, ai timp să cuceţi. De regulă, doamnele spun <da> mai repede decât putem face poze”, a mai spus Kremm.
O plimbare cu balonul costă 124 de euro de persoană, pentru aproximativ o oră de zbor.
Un balon cu aer cald second-hand costă aproximativ 10.000 de euro, iar unul nou poate ajunge la 50.000 de euro. Dacă în românia baloanele sunt o raritate, în Ungraia vecină există două fabrici de baloane, zeci de cluburi şi sute de proprietari de balaone.

Citeşte şi:
FOTO Femeia care pilotează singurul balon cu aer cald din sud-vestul României: “Zburăm unde ne duce vântul”
FOTO Închiderea aeroportului “Traian Vuia” readuce în Timişoara balonul cu aer cald
„Vitezomanii“ văzduhului: pasiunea pentru zbor îi face pe unii să renunţe la „joburile pământeşti”
FOTO Zbor peste Banat ca în romanele lui Jules Verne














