FOTO Marşul suporterilor timişoreni: „Iliescu vinovat, pentru morţii din Banat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suporterii au vizitat noul sediu al Memorialului Revoluţiei
Suporterii au vizitat noul sediu al Memorialului Revoluţiei

Peste 200 desuporteri din Timişoara au cinstit memoria Eroilor din decembrie 1989, prin tradiţionalul marş al Revoluţiei

Este al cincelea an când Asociaţia Suporterilor „Druckeria” au organizat marşul Revoluţiei. Iubitorii sportului s-au întâlnit în Piaţa Maria, la biserica reformată unde a izbucnit revoluţia în urmă cu 23 de ani.

Încolonaţi, fanii au plecat spre Catedrală, au traversat centrul, Piaţa Libertăţii şi s-au oprit la nou sediu al Memorialului Revoluţiei.

Tinerii au purtat cu ei coroane şi un trocolor imens care avea o gaură în centru, ca simbol al dispariţiei stemei comunismului.

Suporterii au strigat în drumul lor lozinci obişnuite pentru această perioadă: „Păcat de sângele vărsat”, „Iliescu vinovat, pentru morţii din Banat”, „Să fie judecat, aici în Banat” şi „Timişoara, Timişoara”. 

La Memorialul Revoluţiei, de pe strada Oituz, suporterii, majoritatea dintre ei nefiind născuţi în 1989, au putut admira expoziţiile fotografice şi urmele lăsate de revoluţia de la Timişoara.

„Oamenii au fost obişnuiţi ca marşul să fie pe 17 decembrie. De acestă am organizat acest eveniment cu o zi mai devreme, pentru că e duminică şi nu este aşa circulaţie în oraş. Ar fi fost mai greu luni. Important este că noi ne-am făcut datoria faţă de Eroii Timişoarei”, a declarat Cristi Brâncovan, unul din liderii galeriei Commando Viola.

Din păcate, ei nu au fost primiţi de preşedintele muzeului, Traian Orban, care s-a aflat la un alt eveniment dedicat comemorării revoluţiei. 

De la muzeu, suporterii s-au încolonat şi, escortaţi de poliţie, au plecat spre Cimitirul Eroilor, din Calea Lipovei, unde s-au depus coroanele şi s-au aprins lumânări. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite