Designerul român Ovidiu Hrin, premiu important la Red Dot Design Award. Au fost peste 20.000 de proiecte în concurs

0
Publicat:

Timișoreanul Ovidiu Hrin și-a completat colecția semnificativă de distincții cu un premiu obținut la Red Dot Design Award - una dintre cele mai relevante și exigente competiții de design de pe glob.

Eticheta câștigătoare la Red Dot Design 2022 FOTO Ovidiu Hrin
Eticheta câștigătoare la Red Dot Design 2022 FOTO Ovidiu Hrin


Ovidiu Hrin a pus bazele studioului de design grafic numit Synopsis în 2001. Are o experiență vastă în design grafic și comunicare vizuală, timișoreanul este o prezență constantă în cadrul bienalelor, expozițiilor și în paginile prestigioaselor publicații de design internaționale. Artistul are în portofoliu o sumedenie de premii, printre care și două medalii de aur la prestigiosul concurs internațional de design de poster Graphis, din New York.

Acum a performat la Red Dot Design Award, una dintre una dintre cele mai importante competiții de design de pe glob.

Câștigător la Red Dot Design 2022 FOTO Ovidiu Hrin
Câștigător la Red Dot Design 2022 FOTO Ovidiu Hrin


Proiectul cu care a câștigat această importantă distincție este eticheta pentru gama specială de Fetească Neagră a cramei Valeaeden din zona Tirolului bănățean (din județul Caraș-Severin).

Este prima participare a studioului nostru la acest concurs iar aceasta am făcut-o cu un proiect pe care l-am finalizat anul trecut: eticheta și ambalajul pentru gama specială de Fetească Neagră a cramei Valeaeden din zona Tirolului. M-a bucurat și mai mult vestea după ce am parcurs scrisoarea de felicitare din partea președintelui și după ce am digerat și PR information-ul primit din partea managementului Red Dot Design Award în care am fost anunțat că anual participă aproximativ 20,000 de proiecte în această competiție”, a scris Ovidiu Hrin pe Facebook.

Eticheta realizată de designerul timișorean FOTO Ovidiu Hrin
Eticheta realizată de designerul timișorean FOTO Ovidiu Hrin


Ovidiu Hrin a studiat arhitectura la Universitatea Politehnică din Timișoara și simultan a fost și student la departamentul de design grafic al Universității de Artă. De numele lui se leagă și existența TypopassageTM, un micro-muzeu dedicat designului grafic și artei tipografice, născut din necesitatea de a spori gradul de conștientizare al publicului larg cu privire la impactul socio-cultural al comunicării vizuale.

Proiect câștigător la Red Dot Award FOTO Ovidiu Hrin
Proiect câștigător la Red Dot Award FOTO Ovidiu Hrin
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite