Artă de mare clasă la Halele Timco din Timişoara. Cel mai mare festival de artă din România este în plină desfăşurare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirea Halelor Timco este unul spaţiile principale ale bienalei Art Encounters şi găzduieşte expoziţia „Aparenţă şi Esenţă” care dă titlul acestei prime ediţii, curatoriată de Rainald Schumacher şi Nathalie Hoyos.

Fost spaţiu industrial, clădirea Halelor Timco a devinit una din scenele principale ale evenimentelor Art Encounters.

La înfiinţare, în 1953, purta numele de Intreprinderea „6 Martie”, profilată exclusiv pe mecanizarea lucrărilor de construcţii. În 19 decembrie 1989 aici au loc printre primele proteste împotriva dictaturii comuniste.

Fundaţia culturală Calina, prin Galeria Calina Spaţiu de Artă Contemporană transformă halele în spaţiu neconvenţional de artă.

Punctual, Halele Timco au mai fost gazda a numeroase expoziţii, printre cele mai renumite fiind expoziţia de fotografie „Invazie 68 Praga” - Joseph Koudelka, organizată de Institutul Francez din România şi Centrul Ceh din Bucureşti.

image

Prezentarea ce are loc la Halele Timco în cadrul ArtEncounters transmite o viziune introspectivă a situaţiei în care se află arta contemporană a României. Lucrări şi grupări artistice a peste 30 de artişti ai generaţiei tinere sunt cele etalate. La acestea se mai adaugă şi o serie de lucrări ale unei generaţii anterioare – exponatele respective creează un cadru istoric, iniţiind, astfel, calea spre emancipare menţionată mai sus. 

Artă de mare clasă în Halele Timco FOTO Ştefan Both


 

ArtEncounters se desfăşoară în perioada 3-30 octombrie, în 16 spaţii expoziţionale convenţionale şi neconvenţionale şi 13 galerii de artă. Pentru o lună de zile, Timişoara se transformă astfel într-un mare muzeu de artă, unde expun peste 100 de artişti. 

Artă de mare clasă în Halele Timco FOTO Ştefan Both


Citeşte şi:

Transformarea uluitoare a Cazarmei Vienei din Timişoara. Capitala Banatului a devenit pentru o lună de zile o uriaşă galerie de artă

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite