Concluziile lui Robu despre fabricile din oraş: La Procter&Gamble iese fum, dar nu miroase urât. La Continental pute, dar nu este fum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica Procter&Gambel din Timişoara Foto:timisoarastiri.ro
Fabrica Procter&Gambel din Timişoara Foto:timisoarastiri.ro

Primarul Nicolae Robu a făcut o vizită la fabrica Procter&Gamble, ca urmare a sesizările primite din partea cetăţenilor, care se temeau de poluare

Timişorenii care locuiesc în zona fabricii  Procter&Gamble, de pe Calea Stan Vidrighin, au depus o sesizare la primărie, după ce au observant că fabrica degajă un fum alb. Nicolae Robu, primarul Timişoarei, s-a dus personal la fabrica de detergenţi pentru a vedea cum stau lucrurile.  

“Am parcurs fabrica în totalitate, fiecare unitate de producţie, am văzut procesul tehnologic, am văzut şi ce mirosuri se degajă, mi s-au prezentat date şi nu rezultă că ar fi o unitate poluatoare. S-au făcut măsurători peste tot. De altfel, mirosul urât pe care l-am simţit în cartier nu era mirosul din fabrică, atunci când am vizitat fabrica cel puţin. Nu a fost identificat de unde venea acel miros urât”, a declarat Nicolae Robu. 

Primarul are sertarul plin de plângeri şi petiţii venite din partea locuitorilor din cartierele UMT şi Calea Lipovei, care sunt nemulţumiţi de mirosul degajat de la fabrica de anvelope Continental.
 

Garda de Mediu a făcut însă măsurători, iar rezultatele arată că nu s-au depăşit parametri legali de poluare.

“La Continental încă există mirosul, chiar dacă s-a făcut o investiţie de 2 milioane, 2,5 milioane de euro într-o instalaţie care să ducă fumul care se degajă la mare înălţime. Mirosul persistă, dar toate măsurătorile arată că parametrii care fac obiectul restricţiilor în Uniunea Europeană sunt între limite şi într-o astfel de situaţie nu poţi să iei măsuri, trebuie să te încadrezi în limitele legii. Nu avem niciun suport legal în astfel de condiţii. Îi înţeleg pe cetăţeni că au un disconfort să simtă un miros neplăcut, dar mirosul e produs de substanţe pe care nu le detectezi la măsurătoare ca fiind ieşite din anumite limite, aici este aspectul delicat”, a mai declarat Nicolae Robu.


Edilul-şef susţine că s-a greit atunci când s-a dat aprobare ca o fabrică cu un asemenea profil să fie deschisă într-o zonă rezidenţială.
 

 “Acum nu poţi să vii şi să-i iei autorizaţia de funcţionare aşa pur şi simplu, când nu ai niciun suport legal. Pierzi în instanţă, în mod clar. Dacă aş fi fost factor decizional la vremea când concernul Continental şi-a manifestat interesul pentru o investiţie în Timişoara aş fi propus o altă locaţie şi nicidecum aceea”, a mai declarat Robu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite