Comandamentul de iarnă de la primărie raportează: “Activitatea de deszăpezire se face non-stop, în trei schimburi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Firmele de deszăpezire lucrează non-stop
Firmele de deszăpezire lucrează non-stop

În cadrul Primăriei Timişoara există un comandament de urgenţă care monitorizează activitatea firmelor de deszăpezire din oraş, aflat în subordinea viceprimarului Dan Diaconu.

Firmele sunt obligate să raporteze din două în două ore numărul utilajelor folosite, zonele în care s-au intervenit şi cantitatea de material folosite. De noptea trecută, până la ora 7.00 dimineaţa, s-a intervenit  activitatea de deszăpezire cu un număr de 92 utilaje: pluguri tractate, lame pentru autobasculante, autobasculante, încărcătoare frontale, răspânditoare de material antiderapant, autospeciale, autogredere şi tractoare.

RETIM şi SDM a utilizat trei dispeceri, trei ofiţeri de serviciu, 58 de şoferi, 15 mecanici de utilaje şi 164 de muncitori.

S-a acţionat manual pentru degajarea trotuarelor, spaţiilor publice prin detaşamentele cu forţă de muncă de la Penitenciarul Timişoara, alcătuit din 80 puşcăriaşi.

De asemenea, s-a acţionat în spaţiile publice şi prin munca prestată de anagajaţii Companiei Locale de Termoficare ”Colterm”, Aquatim, Horticultura, Drufec Cons,  Bindalim S.R.L. cu un număr de 106 muncitori, şase  dispeceri, zece coordonatori, 18 conducători auto şi mecanici utilaje.

Materialele antiderapante utilizate au fost: clorură de sodiu(sare) 208 tone de sare  şi 28000 litri clorură de calciu.

Conform informaţiilor trimise la comandament, s-a intervenit şi pentru degajarea arborilor şi crengilor căzute/prăbuşite, pe artere de circulaţie, parcări, trotuare, spaţii publice, prin echipe cu municitori cu utilaje cu drujbă, maşini de transport.

Cei de la comandament spun că activitatea de deszăpezire a fost desfăşurată fără întrerupere, pe trei schimburi de lucru. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite