Ce mistere ascund cele mai frumoase trasee din Banat: Trans-Semenicul şi cheile cascadei Bigăr îţi taie respiraţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cascada Bigăr
Cascada Bigăr

Chiar dacă foarte multe drumuri care sunt o adevărată ruşine, Banatul are şi şosele frumoase, numai bune pentru trasee cu bicicleta sau cu maşina. Plasat într-un top al celor mai frumoase şosele din România, Trans – Semenicul este o atracţie importantă.

Banatul , în special Banatul de munte din judeţul Caraş-Severin nu duce lipsă de trasee rutiere frumoase. Recent modernizat şi plasat într-un top al celor mai frumose şosele din România, Trans – Semenicul, supranumit şi Trans Alpina Banatului este unu drum de 36 de kilometri care face legătura între Slatina – Timiş şi Văliug, o frumoasă staţiune montată din Caraş-Severin. Pe şosea se urcă de pe DN 6, care face legătura între Timişoara şi Drobeta Turnu-Severin.

La o altitudine mai mică, dar foarte frumos este şi drumul care duce spre celebra Cascadă Bigăr. Pentru cei care merg din Timişoara, aici se poate ajunge pe ruta Timişoara –Reşiţa – Anina – Bozovici sau pe traseul Timişoara – Oraviţa – Bozovici. Pe ambele rute şoselele şerpuiesc prin pădure, dar calitatea drumului este mai bună pe ruta Timişoara – Reşiţa. Pe lângă cascada Bigăr, pe aceest traseu pot fi văzute şi grotele din stâncă, despre care legenda spune că erau folosite ca adăposturi de haiducii din Banat.



De la cascada Bigăr se poate continua drumul până în Bozovici, iar la o distanţă de 13 kilometri  sunt Cheile Rudăriei, cu morile de apă unice în Europa. Cu drumul săpat sub munte, pe o parte şi cu morile pe cealaltă parte, cheile Rudăriei oferă privelişte superbă. Atenţie, însă, drumul de şapte kilometri de la şoseaua naţională până la intrarea pe chei este asfaltat, dar plin de gropi, putând fi parcurs foarte încet.

Cascada Bigăr FOTO Huffington Post

De la cheile Rudăriei se poate ajunge mai departe, pe cheile Prigorului - cheile Globului – Băile Herculane – Clisura Dunării, de la Cascada Bigăr până la Drobeta Turnu-Severin fiind de parcurs aproximativ 150 de kilometri. Spre exemplu, un traseu interesant cu bicicleta poate fi făcut pe ruta Orşova – Dubova – Coronini – Moldova Nouă – Sasca Montană – Oraviţa – Bozovici – Băile Herculane (traseu de trei zile).

Aflat la câmpie, judeţul Timiş nu are atât de multe şosele montane, un traseu frumos fiind drumul judeţean care duce la lacul Surduc. Aici se ajunge de pe drumul naţional care face legătura între Lugoj şi Deva. Drumul duce până la Lacul Surduc, dar poate duce şi la mănăstirea Fârdea.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite