Canicula se-ntoarce: o nouă avertizare meteo pentru vestul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temperaturile ridicate pot fi suportate mult mai uşor pe malul Timişului. FOTO: Arhivă
Temperaturile ridicate pot fi suportate mult mai uşor pe malul Timişului. FOTO: Arhivă

După ce, la începutul săptămânii, timişorenii au avut parte de o zi cu 40 de grade Celsius la umbră, Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că şi în weekend căldura va fi greu de suportat.

Conform comunicatului ANMH, sâmbătă, 3 august, şi duminică, 4 august, vremea va fi călduroasă în vestul, sudul şi local în centrul ţării. În Banat şi Oltenia valorile termice maxime vor depăşi pragul caniculei şi se vor situa între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic.

Cum temperaturile sunt estimate de meteorologi în condiţii de staţie meteo, adică la doi metri deasupra pământului, la umbră, la nivelul asflatului termometrele vor indica şi mai mult.

Timişorenii vor înfrunta pentru încă cel puţin o săptămână temperaturi maxime estimate între 34 şi 37 de grade Celsius, primele semne de răcire a vremii urmând să apară abia în weekend-ul următor.

Citeşte şi:

Timişorenii suferă în cea mai caldă zi din an: 40 de grade Celsius la umbră

Autobuzele, tramvaiele şi firobuzele nu fac economie pe caniculă: toate trebuie să circule cu instalaţia de aer condiţionat pornită

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite