Bebeluşul femeii internate la Timişoara cu gripă nouă a murit. Medicii încearcă să salveze viaţa mamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii nu au reuşit să salveze viaţa fătului de 27 de săptămâni. FOTO: Arhivă
Medicii nu au reuşit să salveze viaţa fătului de 27 de săptămâni. FOTO: Arhivă

Tânăra a fost diagnosticată cu gripă nouă, prezenţa virusului AH1N1 fiind confirmat acum mai bine de o săptămână. De atunci, medicii au amânat operaţia de cezariană, în speranţa că atât starea mamei, cât şi a fătului, se va îmbunătăţi.

UPDATE Medicii de la ATI spun că, dacă nu ar fi fost făcută intervenţia, niciunul dintre cei doi nu ar fi avut şanse de supravieţuire. „Datorită agravării stării generale a pacientei în cursul zilei de luni, am decis să facem această operaţie, pentru a oferi mai multe şanse mamei. Cezariana a decurs fără incidente. Copilul nu avea multe şanse, existau foarte multe probleme, era prematur. Mama este în stare stabilă, dar incertă”, a spus doctorul Ovidiu Bedreag, medic specialist în cadrul clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean din Timişoara.

De aproape două săptămâni, femeia în vârstă de 31 de ani este conectată la un plămân artificial care o ţine în viaţă. Pentru operaţia de cezariană, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judţean a venit o echipă de specialişti de la Maternitatea Bega, pentru că pacienta nu este transportabilă. Micuţul avea doar 800 de grame şi a fost preluat imediat de o ambulanţă care să-l transporte la Secţia de Nou Născuţi a Materintăţii Bega. Din nefericire, bebeuşul nu a mai ajuns la destinaţie. Pe drum, acesta a făcut de mai multe ori stop cardiac, iar medicii nu au mai reuşit să-l salveze.

Tânăra se află în continuare în stare gravă, iar medicii se luptă să o ţină în viaţă. Doctorii au intervenit asupra plămânului artificial care o ţine în viaţă, şi pentru a minimiza riscul de infecţie. "Din păcate, bebluşul a murit, iar mama este în continuare în stare gravă. Fătul era prematur, la 7 luni, avea 800 de grame. Urmează să fie făcută necropsia, pentru a afla dacă şi fătul era purtător al virusului AH1N1", a spus Liana Dacilescu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean. Medicii de la ATI spun că, dacă nu ar fi fost făcută intervenţia, niciunul dintre cei doi nu ar fi avut şanse de supravieţuire.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite