A început demolarea chioşcurilor de ziare ilegale din Timişoara: Multe dintre ele au devenit coşuri de gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chioşcurile fără autorizaţie sunt ridicate de pe domeniul public FOTO Primăria Timişoara
Chioşcurile fără autorizaţie sunt ridicate de pe domeniul public FOTO Primăria Timişoara

Peste 40 de chioşcuri amplasate fără autorizaţie, care ocupă domeniul public din Timişoara, vor fi ridicate, anunţă primarul Dominic Friz.

41 de chioşcuri amplasate fără contract şi autorizaţie pe domeniul public de mai mulţi ani şi pentru care operatorii lor nu plăteau niciun fel de taxe la bugetul local vor fi ridicate de Primăria Timişoara. Totul pe cheltuiala firmelor care deţin. 

Prin societăţile din subordinea primăriei, după ce vor fi ridicate chioşcuri ilegale, zona va fi curăţată. Proprietarii lor au fost somaţi să le ridice de pe domeniul public încă din martie, pentru că nu deţineau acord de funcţionare ambulant, nu aveau contract de închiriere a domeniului public şi nici nu au achitat taxele de ocupare a domeniului public. 

„Le-am cerut operatorilor de chioşcuri încă din luna martie să le ridice de pe domeniul public, deoarece erau amplasate ilegal, se transformaseră în obstacole pentru pietoni, erau inestetice şi multe dintre ele nici măcar nu funcţionau, devenind în timp coşuri de gunoi. Din păcate, operatorii de chioşcuri, care vând şi ziare, nu au înţeles să lucreze împreună cu noi şi cu directorii de ziare, nici măcar după ce am dispus ridicarea primelor chioşcuri. În perioada următoare vom stabili o listă cu potenţiale locaţii pentru amplasarea unor chioşcuri, locaţii care nu deranjează trecătorii, pe care le vom scoate la licitaţie deschisă, precum şi o serie de modele care să se armonizeze cu zonele în care vor fi amplasate”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timişoarei.

Chioşcuri ridicate

Primele două chioşcuri au fost ridicate de pe domeniul public în urmă cu o lună. Acestea erau abandonate de mai mulţi ani şi deveniseră focare de infecţie. 

Operaţiunile de ridicare de pe domeniul public a construcţiilor ilegale vor continua pe tot parcursul acestui an. 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite