UPDATE Accident cu opt victime, dintre care un copil, la Eremitu. Şoferul a fugit de la locul faptei.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Opt persoane au fost rănite în urma accidentului foto arhivă
Opt persoane au fost rănite în urma accidentului foto arhivă

Opt persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost victimele unui accident rutier produs pe raza localităţii Eremitu. Şoferul vinovat a fugit  de la locul accidentului, dar a fost identificat de poliţişti. Acesta nu avea carnet de conducere şi consumase alcool înainte de a se urca la volan.

UPDATE ORA 13.00 Cum s-a petrecut accidentul

Accidentul s-a petrecut pe DJ 153  pe raza localităţii Săcădat, pe direcţia de deplasare dintre oraşul Sovata spre Eremitu.
Şoferul unui autoturism înmatriculat în Spania, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a pătruns pe sensul opus de mers,unde a acroşat roata stângă spate a unei autoutilitare condusă regulamentar de A.F. de 40 ani, din Harghita.

În urma ipactului acesta a pierdut controlul volanului şi a pătruns pe contrasens, unde a tamponat o altă autoutilitară înmatriculată în Ungaria, la volanul căreia se afla S.L. de 22 ani, din judeţul Arad, aceasta fiind  proiectată în şanţul din partea dreaptă a direcţiei de deplasare.

Fetiţă de şase ani rănită în accident

După producerea accidentului şoferul autoturismului a fugit de la locul faptei, abandonându-şi maşina.
"În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a unui bărbat de 54 ani, domiciliat în municipiul Odorheiu-Secuiesc, judeţul Harghita, pasager în prima autoutilitară şi rănire uşoară a şoferului acestei autoutilitare dar şi a altor 4 pasageri aflaţi în ce-a de-a doua autoutilitară : G.C. de 27 ani, D.R. 23 ani şi R.G. de 6 ani, toţi din Sărăţeni, S.M. de 24 ani domiciliat în municipiul Arad şi-a conducătorului acestei autoutilitare  S.L. de 22 ani din Arad.

"La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Biroului Rutier Târgu-Mureş, reuşindu-se identificarea individului care se afla la volanul autoturismului în momentul producerii accidentului – R.L. de 35 ani cu domiciliul în localitatea Sărăţeni, judeţul Mureş. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat faptul că bărbatul a consumat alcool, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere.Pe numele acestuia s-a întocmit dosar penal urmând a fi cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere fără pe
rmis", a precizat Livia Popa, purtător de cuvânt al IPJ Mureş.

UPDATE ora 10.00 şoferul vinovat nu avea permis de conducere

Şoferul vinovat de producerea accidentului este un bărbat de 36 de ani din localitatea Sărăţeni. El a fost identificat de poliţişti după câteva ore de la producerea accidnetului.

"Şoferul a fost identificat şi reţinut de poliţişti la câteva ore după ce şi-a abandonat maşina şi a fugit de la locul accidentului. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest şi urmează să îi fie recalculată alcoolemia. Poliţiştii îl cercetează pentru vătămare corporală din culpă, conducere fără permis şi părăsirea locului accidentului", a precizat Livia Popa, purtător de cuvânt al IPJ.

Opt persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce azi noapte, cele trei maşini în care se aflau au fost implicate într-un accident rutier. Şoferul vinovat a fugit de la locul accidentului, iar acum este căutat de poliţişti.

Acesta venea de la Sovata şi a încercat să depăşească o dubă încărcată cu butoaie de apă. Nu a ţinut cont că din faţă venea o altă maşină iar carosabilul era acoperit cu un strat subţire de polei. Şoferul care venea din sensul opus s-a trezit cu autoturismul în faţa sa. S-a speriat, a tras de volan şi a intrat direct în dubiţă.

La faţa locului au ajuns mai multe ambulanţe şi un echipaj de descarcerare, iar şapte dintre cele opt victime au ajuns la spital.

"Victimele erau rănite uşor, conştiente, dar au fost transportate la spital pentru investigaţii suplimentare", a precizat Liviu Danciu, purtător de cuvânt al ISU "Horea".

Circulaţia în zonă a fost oprită mai bine de trei ore.


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite