Târgu-Mureş: Recorduri la plimbări cu trenuleţul de la Platou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şi viceprimarul Maior s-a plimbat cu trenuleţul Thomas
Şi viceprimarul Maior s-a plimbat cu trenuleţul Thomas

Trenuleţul Thomas, inaugurat în vara anului trecut de Primăria Târgu Mureş la Platoul Corneşti, a reuşit să doboare un adevărat record prin transportarea a 53.000 de persoane în aproape patru luni.



''Pe baza studiilor făcute la sfârşitul anului trecut, cu trenuleţul Thomas au circulat în jur de 53.000 de persoane. Spun persoane pentru că s-au plimbat atât copiii, care au trebuit să fie însoţiţi de părinţi. Sperăm ca în anul 2010 să avem bani să facem anumite modificări la traseul iniţial, sperăm să facem şi un tunel, pentru a fi cât mai atractiv pentru copii, iar dacă planul de reabilitare a Platoului Corneşti va primi finanţare, cu siguranţă linia va fi de cel puţin două ori cum este acum. Trenuleţul Thomas a circulat de la începutul lunii iulie până pe data de 10 octombrie'', a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Mureş, Dan Suciu.
 

Acesta a dat asigurări că trenuleţul de agrement va circula şi în acest an, probabil de la începutul lunii iunie, până la finele lunii septembrie-începutul lunii octombrie.
Extinderea liniei ferate de la Platoul Corneşti face parte dintr-un proiect cu finanţare europeană, care prevede reabilitarea întregului Platou, incluzând Grădina Zoologică, parcul de joacă şi traseul pentru pista de alergare.

''Este o finanţare de aproape 13 milioane de euro, din care 10% va fi contribuţia Consiliului Local Târgu Mureş, restul venind din partea UE. Noi avem toată documentaţia depusă pentru această finanţare şi sperăm ca până la finele lunii aprilie să primim un răspuns pozitiv din partea finanţatorului, pentru a demara lucrările'', a mai arătat Suciu.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite