Târgu-Mureş: Angajaţii Primăriei joacă fotbal pe bani publici, în Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de fotbal a Primăriei este formată din funcţionari publici, poliţişti comunitari, dar şi un ospătar. Consiliul local a aprobat, în luna august, bani pentru patru deplasări în străinătate a delegaţiilor mureşene, costul acestora depăşind 14.000 de lei.

Odată cu venirea verii se înmulţesc şi deplasările în străinătate ale funcţionarilor publici mureşeni. Doar pentru luna august, consilierii locali au aprobat deplasări a căror valoarea totală depăşeşte 14.000 de lei. Dacă unele vizite făcute pe bani publici au ca scop reabilitarea urbană, altele sunt doar pentru distracţie.

Fotbal de 10.000 de lei

Una dintre cele patru deplasări are ca scop participarea la un meci de fotbal. Astfel, o echipă formată din 11 angajaţi ai Primăriei Târgu-Mureş va pleca, în perioada 19-21 august, la Budapesta, unde va participa la „Cupa oraşelor înfrăţite“.

Mai exact, cei 11 funcţionari vor juca fotbal cu echipele celorlalte oraşe înfrăţite cu Primăria Sectorului IX din Budapesta. Întreaga distracţie este suportată de la bugetul local. Doar transportul celor 11 „fotbalişti” costă 7.000 de lei, la care se adaugă diurna de 630 de euro.

„Echipa“ de fotbal a Primăriei are în componenţă doi poliţişti comunitari, un ospătar la Casa de Oaspeţi a Primăriei, trei inspectori de la Serviciul Executări Silite, un angajat al Serviciului Audit, un consilier al Serviciului Relaţii Publice şi un angajat al societăţii Siletina.

„Echipa“ mureşeană e convinsă că va obţine rezultate bune. „Anul trecut am pierdut «la mustaţă», dar anul acesta cred că avem şanse mai mari. Eu am fost portar anul trecut şi am apărat bine, iar anul acesta sper să fie la fel“, a spus Nicolae Zagon, ospătarul-portar.

Sărbătoarea maghiarilor

În aceeaşi perioadă, o altă delegaţie, condusă de viceprimarul Csegzi Sandor, va participa la sărbătorirea întemeierii statului maghiar şi a zece ani de la înfinţarea „Cercului de Prieteni Târgu-Mureş- Zalaegerszeg“, iar alta va participa la festivalul maghiar „Săptămâna vestită“ din Kecskemét. 

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite