Reţea de braconaj de nivel industrial descoperită în Covasna. Făceau prăpăd prin pădurile din Ardeal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câteva dintre armele confiscate în Covasna FOTO IPJ Covasna
Câteva dintre armele confiscate în Covasna FOTO IPJ Covasna

În prima fază au fost reţinute patru persoane, ulterior magistraţii emiţând pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cercetările în acest dosar vor continua, existând suspiciuni că infracţiunile aveau extindere internaţională.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna, sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc, efectuează cercetări faţă de patru bărbaţi bănuiţi de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uzul de armă fără drept, braconaj, transportul vânatului dobândit din braconaj sau găsit împuşcat ori tranşat în teren şi comercializarea, naturalizarea şi orice operaţiuni privind vânatul sau părţi ori produse uşor identificabile provenite de la acesta, dobândite fără respectarea condiţiilor legii.

Astfel, la data de 19 aprilie 2021, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Serviciului de Ordine Publică şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Covasna, împreună cu personal tehnic din domeniul cinegetic, au efectuat o acţiune de prindere în flagrant delict, pe timpul nopţii, într-un fond cinegetic din localitatea Alungeni.

În urma activităţilor, a fost depistat un bărbat, de 41 de ani, care s-ar fi aflat, cu încă o persoană, la braconaj, în zona respectivă.

Poliţiştii l-au prins în flagrant pe bărbat, iar cea de-a doua persoană a fugit în pădure, contrar somaţiilor legale verbale şi executării focurilor de armă în plan vertical de către poliţişti. Ulterior, persoana a fost depistată. Pe parcursul cercetărilor, au mai fost identificaţi doi bărbaţi, de 52, respectiv 35 de ani, bănuiţi de activităţi infracţionale.

De asemenea, în perioada 20-21 aprilie 2021, poliţiştii au pus în executare 7 mandate de percheziţie, la locuinţe, precum şi la sediile/punctele de lucru a două societăţi comerciale, în judeţele Covasna şi Braşov.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea confiscării, 5 arme letale cu destinaţia vânătoare, de diferite calibre, dintre care două deţinute ilegal, o armă neletală modificată şi transformată artizanal într-o armă letală, deţinută ilegal, o armă letală cu destinaţie militară, deţinută ilegal, două arme neletale cu destinaţia tir sportiv, deţinute ilegal, 206 cartuşe de diferite calibre, deţinute ilegal, 234 cartuşe de diferite calibre deţinute legal.

De asemenea, au fost indisponibilizate un arc cu scripeţi, o arbaletă, 102 bucăţi proiectile, 21 de săgeţi de carbon destinate arbaletelor sau arcurilor cu scripeţi, 14 vârfuri de săgeţi, 3 dispozitive de vedere pe timp de noapte, 4 lunete, un dispozitiv de ochire, 3 camere de supraveghere a vânatului, 6 telefoane mobile şi un laptop.

Au mai fost ridicate 152 de kilograme de carne de vânat, 46 de trofee de vânat, 7 piei de vânat, un autovehicul, 6,5 kilograme de articole pirotehnice, 3 lanterne, 3 cuţite, un briceag, o ţintă, două huse de arme şi două tuburi de cartuş, precum şi 2.750 de lei, 30.000 de forinţi şi 225 de euro.

Cei patru bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Ulterior, judecătorii au emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă.

Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc, poliţiştii continuă cercetările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Vă recomandăm şi:

Dezastrul descoperit de un parlamentar constănţean în Delta Dunării: braconajul, viteza ambarcaţiunilor şi construcţiile ilegale

Arme şi trofee descoperite în urma percheziţiilor făcute în casele unor braconieri din Bucovina

Târgu-MureşPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite