Patru adolescenţi sunt cercetaţi pentru vandalizarea statuii lui Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incidentul s-a petrecut sâmbătă, la o zi după ce aproape 200 de persoane au sărbătorit  împlinirea a 101 ani de la semnarea Tratatului de la Trianon. FOTO: Mesagerul de covasna
Incidentul s-a petrecut sâmbătă, la o zi după ce aproape 200 de persoane au sărbătorit  împlinirea a 101 ani de la semnarea Tratatului de la Trianon. FOTO: Mesagerul de covasna

Patru adolescenţi care ar fi vandalizat, sâmbătă, statuia lui Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe sunt cercetaţi de Poliţie pentru distrugere, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie Covasna. Doi dintre ei ar fi scris şi desenat pe statuie, iar doi ar fi stat de pază pentru a facilita profanarea monumentului.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, la o zi după ce aproape 200 de persoane, majoritatea venite din alte judeţe ale ţării, au sărbătorit în Piaţa Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe împlinirea a 101 ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, care a consfinţit destrămarea Imperiului austro-ungar şi unirea Transilvaniei cu România.

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a condamnat profanarea statuii, considerând-o „acţiune provocatoare" şi a precizat că monumentul a fost curăţat de angajaţii societăţii de salubritate, scrie Agerpres.

„În urma unor activităţi investigative, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Sfântu Gheorghe - Biroul de Investigaţii Criminale au identificat patru tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 17 ani, bănuiţi de faptul că, în noaptea de 4 spre 5 iunie 2021, s-ar fi deplasat la grupul statuar Mihai Viteazul din municipiul Sfântu Gheorghe, iar doi dintre aceştia ar fi vopsit şi inscripţionat părţi ale grupului statuar, dislocând, totodată, mai multe plăci de marmură din partea dreaptă a soclului, timp în care ceilalţi doi ar fi asigurat locul faptei, pentru a nu fi surprinşi. Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere" , au precizat reprezentanţii IJP Covasna, într-un comunicat de presă.

 Şi conducerea Prefecturii Covasna a condamnat vandalizarea grupului statuar, afirmând că „este un act reprobabil, care nu îşi are locul în Sfântu Gheorghe şi nici în judeţul Covasna".

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite