La Târgu-Mureş, bolnavii de Parkinson s-au reunit într-un club

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2000 de persoane atinse de afecţiunea Parkinson s-au înregistrat într-un club, coordonat de un medic cardiolog care suferă de ani buni de această boală.

    Persoanele bolnave susţin că în România boala este mai greu de suportat şi din cauza prejudecăţilor, de foarte multe ori fiind refuzaţi chiar de propriile familii. Parkinson este diagnosticat începând de la vîrsta de 50 de ani, iar de multe ori cei bolnavi nici nu îşi dau seama că suferă de această afecţiune decât atunci când e prea tîrziu. Până acum nu s-au descoperit tratamente eficiente pentru maladia Parkinso, ci doar medicamente care menţin o perioadă de timp bolnabul într-o stare relativ bună. Odată cu evoluţia bolii, metodele sunt ineficiente.  Specialiştii susţin că două dintre motivele apariţiei afecţiunii sunt ereditatea sau stresul.
      Medicul Dan Mircea Fărcaş, de la Clinica de Cardiologie din Târgu Mureş se luptă de mai bine de două decenii cu maladia căreia nu i s-a găstit încă vindecarea. Datoritpă voinţei şi atitudinii medicul a fpcut carieră, are o familie şi un copil şi este acum coordonatorul clublui care îşi propune să susţină bolnavii de Parkinson.
     În întreaga lume există peste 1,7 milioane de persoane cu boala Parkinson, iar numărul acestora este posibil să se dubleze până în 2030, potrivit statisticilor europene. În România, peste 70.000 de bolnavi sunt trataţi pentru această maladie, conform ultimelor date.

citeşte şi:

Descoperire surprinzătoare: senzaţia de “fluturi în stomac”, un semn precoce de Parkinson

Un mare câştig în lupta cu Parkinson: testul de şase minute care depistează maladia în stadii incipiente


 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite