GALERIE FOTO The Guardian consideră că Sighişoara nu trebuie ratată de turiştii britanici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sighişoara a fost votată în topul celor mai frumoase locuri din România de către cititorii The Guardian
Sighişoara a fost votată în topul celor mai frumoase locuri din România de către cititorii The Guardian

Prestigioasa publicaţie britanică The Guardian a publicat o listă a celor mai frumoase destinaţii turistice din România, realizată pe baza opiniilor cititorilor cotidianului. În top, dominat de complexul arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa, a fost inclusă şi localitatea Sighişoara, perla turistică a judeţului Mureş.

Alături de Sighişoara, englezii sunt încurajaţi să viziteze Şi Câmpu Cetăţii, localitatea din apropiere de Sovata fiind apreciată pentru peisajele de o frumuseţe rară şi pentru parada baloanelor cu aer cald, organizată în fiecare toamnă.

Sighişoara este una din puţinele Cetăţi Medievale locuite din Europa şi de departe cea mai importantă localitate a judeţului din punct de vedere turistic, mai ales acum că Târgu-Mureşul a pierdut organizarea festivalului Peninsula, care atrăgea mii de vizitatori în fiecare vară. Sighişoara este gazda Festivalului Medieval, în fiecare vară, eveniment care atrage în jur de 10.000 de turişti din toate colţurile lumii. În plus, Turnul cu ceas, Turnul fierarilor, Scările de lemn acoperite, Biserica din deal şi străduţele înguste şi misterioase, reprezintă puncte de atracţie importante pentru vizitatori.


În plus, Sighişoara reprezintă un centru istoric şi cultural extrem de important pentru ţara noastră. De exemplu, între anii 1431 şi 1435 Vlad al II-lea Dracul a stat la Sighişoara, aşteptând momentul prielnic de a urca pe tronul Ţării Româneşti. Totodată stăpânea aceste regiuni în numele lui Sigismund de Luxemburg, regele Ungariei. Se pare că în această perioadă (în 1431) s-a născut la Sighişoara Vlad Ţepeş. Între 1703-1711 are loc mişcarea anti-habsburgică din Ungaria şi Transilvania. Curuţii (anti-habsburgicii) - conduşi în regiunea Târnavelor de Vasile Neagu şi Bucur Câmpeanu - au atacat cetatea Sighişoara care era văzută ca fiind de partea lobonţilor (apărătorii imperiului habsburgic). După lupte grele, curuţii îşi dau seama că nu pot ocupa cetatea, şi se retrag. Prin bătălia între trupele ţariste intervenţioniste şi armata revoluţionară ungară de pe câmpia dintre Sighişoara şi Albeşti din 19/31 iulie 1849, Sighişoara a intrat în istoria luptelor revoluţionare din sec. al XIX-lea. În această bătălie a murit, printre alţii, poetul maghiar Sándor Petőfi.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite