Fostul director al Centralei Termoelectrica din Iernut trimis in judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul director al Centralei  Termoelectrica Iernut trimis în judecată de DNA FOTO: arhivă
Fostul director al Centralei  Termoelectrica Iernut trimis în judecată de DNA FOTO: arhivă

Fostul director al Centralei Termoelectrica din Iernut împreună cu un inginer vor da seama în faţa instanţei pentru abuz în serviciu contra intereslor publice în formă continuată.

Potrivit procurorilor DNA, fostul director tehnic al Sucursalei Electrocentrale Mureş, Ştefan Harko, a neglijat intenţionat dispoziţiile şefului superior care a cerut contorizarea apei potabile furnizate către o societate comercială. Ca urmare, nu au mai putut fi măsurate cantităţile de apă şi nici încasată contravaloarea apei.

În dosar este implicat şi un inginer, angajat al Centralei din Iernut

Fostul director al Centralei Termoelectrice din Iernut a înmânat contractul de furnizare a apei Cristinei Haţegan, inginer la Centrală, care, deşi avea obligaţia, nu a înregistrat actul în contabilitate. În anul 2007, când a preluat funcţia de director executiv al Electrocentralei Mureş, Ştefan Harko a omis să facă demersul necesar pentru oprirea furnizării apei potabile, fără nici un titlu, către firma pe care o favorizase anterior. De asemenea, Harko a permis racordarea ilegală la apă către beneficiar.

Prejudiciul creat Centralei Termoelectrice din Iernut se ridică la aproape 11.000 de lei. 

Dosarul a fost trimis la Judecătoria Luduş.

citeşte şi

Foşti directori ai Electrica, condamnaţi la pedepse cu executare

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite