Cinematograf 3D pentru mureşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucurie pentru cinefilii mureşeni, care vor avea ocazia să vadă şi la cinematograful „Arta” pelicule în format tridimensional.

Acest lucru va fi posibil deoarece primăria a preluat cinematograful de la Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor (RADEF) "Romaniafilm" şi va investi în modernizarea acestuia.

„Cinematograful va deveni unul dintre cele mai iubite locuri pentru mureşeni. Am ordonat unei echipe întocmirea unui studiu pentru a vedea ce vor mureşenii. Probabil vor fi trei săli în care vor fi proiecţii 3D,  dar şi mai multe spectacole, astfel încât cetăţeanul să poată să aleagă, să nu vină o săptămână întreagă doar la un singur spectacol”, a spus primarul.

Potrivit acestuia, investiţia se va finaliza cel mai probabil la sfârşitul anului următor. „Voi cere votul consilierilor locali, voi cere o rectificare de buget pentru realizarea studiului de fezabilitate. Apoi voi încerca să fac cinematograful atractiv şi în exterior, unde voi încerca să-l extind”, a mai spus Florea. Până atunci filmele vor rula în continuare, iar personalul angajat va rămâne acelaşi.

Încasări de milioane

Chiar dacă mulţi mureşeni aleg să vizioneze filme pe Internet, încasările cinematografului „Arta” din vânzarea de bilete sunt mari. “Au fost luni în care am încasat din vânzarea de bilete 400 milioane, 300 de milioane, deci în medie cam 250 de milioane de lei vechi pe lună. Suntem pe locul III dintre cinematografele din ţară care ţin de Regia “Româniafilm” ca şi încasări”, a spus  Eva Şuteu, fost administrator al cinematografului “Arta”.

Potrivit acesteia, cinefilii vor avea de câştigat de pe urma preluării cinematografului de către municipalitate. „Am pierdut un segment de cinefili , dar îi aştept să revină de la calculatoare, pentru că ecranul de cinema e altceva. Târgu-Mureşul merită să aibă un cinematograf ultimul răcnet”, a mai spus Eva Şuteu.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite