Accident grav, cu un mort și doi răniți, pe E60, în județul Mureș

0
0

Potrivit polițiștilor, impactul s-a produs pe fondul vitezei foarte mari cu care circula una dintre mașinile implicate. Șoferul a pierdut controlul asupra mașinii și a intrat pe contrasens.

Accident rutier grav pe E60, în Mureș FOTO ISU Mureș
Accident rutier grav pe E60, în Mureș FOTO ISU Mureș

Acest accident rutier grav pare să fi fost provocat de un bărbat în vârstă de 46 ani care conducea miercuri, 7 septembrie 2022, un autoturism pe DN15 (E60), dinspre localitatea Luduș înspre localitatea Chețani din județul Mureș.

La un moment dat, acesta a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, pe fondul vitezei excesive, mașina a pătruns pe sensul opus și a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 19 ani.

„În urma impactului a rezultat decesul bărbatului în vârstă de 46 de ani și rănirea tânărului de 19 ani, respectiv a unui pasager din autoturismul condus de tânărul în vârstă de 19 ani. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „ucidere din culpă” și „vătămare corporală din culpă”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Un alt accident grav a avut în urmă cu câteva zile în municpiul reședință de județ. Pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș au fost solicitați să intervină la un accident rutier care s-a petrecut pe strada Insulei din municipiul Târgu Mureș.

Un autoturism a intrat într-un stâlp de iluminat, persoanele aflate în autoturism, doi adulți și un copil, fiind rănite grav, după cum a informat  Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș.

Județul Mureș nu se numără printre județele cu evenimente rutiere frecvente. Totuși, conform statisticilor Poliției Române, în 2022 s-a înregistrat și aici o creștere a numărului de accidente în trafic. De asemenea, numărul de șoferi depistați conducând sub influența substanțelor interzise a crescut foarte mult, în trendul observat la nivel național.

După cum explica „Adevărul” într-o recentă analiză a fenomenului drogurilor la volan, creșterea numărului de cazuri depistate are legătură nu doar cu creșterea consumului de substanțe interzise, ci și cu faptul că Poliția are aparatură mai bună în dotare.

Târgu-Mureş


Ultimele știri
Cele mai citite