Abonamentele de transport se pot face şi cu împuternicire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cozi la chioşcuri pentru abonamente de transport în comun; FOTO: Ana Gajdo
Cozi la chioşcuri pentru abonamente de transport în comun; FOTO: Ana Gajdo

Incepând de luni, 19 ianuarie, târgumureşenii care nu-şi pot ridica personal legitimaţiile de transport gratuit din motive justificate (cum ar fi boală, invaliditate temporară etc.) pot desemna un împuternicit - o rudă, un prieten- să facă acest lucru în numele lor.

Împuterniciţii trebuie să se prezinte la chioşcuri cu o declaraţie pe proprie răspundere, dar şi cartea de identitate a celui în numele căruia ridică abonamentul. “Am luat această hotărâre, de comun acord cu reprezentanţii SC “Transport Local”, ca urmare a sesizărilor sosite pe adresa primăriei din partea unor cetăţeni. Aşa cum i-am obişnuit pe târgumureşeni şi în acest an oferim acest sprijin la transportul în comun pensionarilor, elevilor, studenţilor şi persoanelor cu handicap”, a precizat viceprimarul Claudiu Maior.

Elevii beneficiază de transport gratuit pe o singură linie. Ei trebuie să prezinte la punctele de eliberare a abonamentelor o declaraţie pe propria răspundere, adeverinţă de la unitatea de învăţământ, carte de identitate, dacă au peste 14 ani, sau certificat de naştere. Şi studenţii au aceeaşi facilitate, dacă se prezintă cu StudCard şi carnetul de student.


În conformitate cu Hotărârea Consiliului Local nr. 425 din 18 decembrie 2007, pensionarii târgumureşeni sub 55 de ani beneficiază lunar de 20 de călătorii subvenţionate.  Biletele compensate se eliberează semestrial, începând din lunile ianuarie şi iulie, achitând  jumătate din contravaloarea biletelor.


Pensionari cu vârste peste 55 de ani pot călătorii cu legitimaţiile emise anul trecut până la sfârşitul lunii ianuarie 2015. Eliberarea noilor legitimaţii a început din 13 ianuarie. Până acum pensionarii erau nevoiţi să se prezinte personal la chioşcuri pentru a-şi face abonament, dar din 19 ianuarie, conform deciziei Primăriei Târgu-Mureş şi a societăţii de transport local, dacă nu se pot deplasa, pot trimite un împuternicit. Eliberarea abonamentelor se face în baza cuponului de pensie (copie şi original) din luna decembrie 2014, carte de identitate (copie şi original), o poză de tip buletin pentru cei care solicită pentru prima oară un abonament şi suma de 5 lei.


O călătorie cu mijloacele de transport în comun costă 2 lei la Târgu-Mureş, un abonament de o zi 4 lei, un abonament pe o lună şi o singură linie 65 de lei, în timp ce un abonament pe toate liniile costă 80 de lei.
Ana Gajdo

citeşte şi

Lucrările de la Pasajul Muncii s-au încheiat. Mijloacele de transport în comun revin la traseele iniţiale

Mijloacele de transport în comun, cuptoare pe roţi. Vatman: „Dacă închid uşa o să leşin aici din cauza căldurii“
 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite