Un angajat al Complexului Energetic Oltenia a suferit arsuri pe mâini în urma unui accident de muincă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un electrician de la Complexul Energetic Oltenia (CEO), în vârstă de 50 de ani, a suferit arsuri grave în urma unui accident de muncă. Evenimentul a avut loc marţi, 24 noiembrie.

Accidentul de muncă a avut loc în cadrul carierei Roşiuţa.

Angajatul are o vechime în câmpul muncii de peste 30 de ani, însă reprezentanţii CEO au comunicat faptul că accidentul s-a produs din cauza unei erori umane: „În timp ce participa la lucrarea de înlocuire a unui motor electric cu puterea de 630 kW, de la una din acţionările transportorului TH 601, după ce a realizat operaţia, în urma efectuării probelor de funcţionare a constatat că sensul de rotaţie al motorului era greşit.

În urma acestei constatări, electricianul s-a deplasat în casa electrica a transportorului în vederea schimbării sensului motorului, prin inversarea a două faze în celula de alimentare a motorului.

Ajuns în casa electrică, uitând să deconecteze tensiunea, acesta a pătruns în celula de alimentare a motorului şi, intrând în câmpul electric, a provocat un scurtcircuit, arcul electric produs provocându-i arsuri la antebraţele ambelor mâini“, se arată într-un comunicat de presă emis de CEO.

Electricianul era calificat şi autorizat pentru executarea unor astfel de lucrări, fiind posesor al grupei IV de autorizare.

Transferat la spitalul din Craiova

Victima a fost transportată iniţial la Spitalul Municipal Motru, după care a fost transferată la Spitalul Judeţean Clinic de Urgenta Craiova, unde a rămas internată, fiind în afara oricărui pericol.

Fiind urmat de incapacitatea temporara de muncă a victimei, conform prevederilor legale, evenimentul va fi cercetat de o comisie constituită din lucrători din cadrul CE Oltenia, dosarul de cercetare urmând a fi transmis Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj care va constata cu exactitate cauzele şi împrejurările producerii accidentului“, a mai transmis CEO.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite