Turiştii care campează în rezervaţia naturală Cheile Olteţului vor achita o taxă de salubrizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cheile Olteţului oferă  peisaje superbe                                                                            Foto: Alin Ion
Cheile Olteţului oferă  peisaje superbe                                                                            Foto: Alin Ion

Turiştii care vor să intre pe Cheile Olteţului, o rezervaţie naturală din judeţul Gorj, aflată pe teritoriul comunei Polovragi, ar putea să achite o taxă de salubrizare

Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi, a precizat că turiştii care ajung în această zonă generează o cantitate considerabilă de deşeuri, iar colectarea şi transportul acestora înseamnă costuri semnificative din partea Primăriei comunei Polovragi: „Sunt mulţi turişti care vin să campeze pe Cheile Olteţului chiar şi la 25 de kilometri. Singura modalitate este de a introduce o taxă de acces pentru salubrizare deoarece sunt cantităţi considerabile de gunoi menajer care se strâng lângă mănăstire. Turiştii care campează în zonă au înţeles că trebuie să respecte natura şi îşi aduc gunoiul menajer în saci şi îl depozitează în vecinătatea mănăstirii de unde este ridicat de maşina de colectare“.

Taxa de salubrizare va fi de aproximativ 10 lei. 

Cheile Olteţului despart doi munţi

Cheile se află pe cursul râului Olteţ, pe o porţiune aflată la graniţa dintre Munţii Parâng şi Munţii Căpăţânii. Rezervaţia naturală se află pe drumul forestier care pleacă de la Mănăstirea Polovragi şi ajunge la Peştera lui Zamolxe. Râul Olteţ a săpat în stâncile calcaroase şi a format Cheile Olteţului care despart Masivul Parâng de Munţii Căpăţânii. Distanţa dintre cei doi munţii este foarte mică, iar la un moment dat parcă se întrepătrund. Peisajele sunt extraordinare şi cascadele îi determină pe cei care vor să încerce senzaţiile tari să practice body rafting.

cheile oltetului

Localitatea Polovragi atrage un număr mare de turişti

Turiştii sunt atraşi de localitatea Polovragi, care are statut de staţiune turistică de interes local. Aici se mai află peştera zeului dac Zamolxe, Mănăstirea Polovragi, una dintre cele mai vechi din Oltenia. 

Localitatea s-a dezvoltat mult din punct de vedere turistic. În ultima perioadă, pe platoul din faţa mănăstirii au apărut mai multe sculpturi din lemn cu motive dacice, în urma simpozioanelor care se desfăşoară în fiecare an.

Cheile fac parte dintr-o rezervaţie naturală din judeţul Gorj şi au de arătat peisaje extraordinare, cu cascade, stânci golaşe, caverne săpate în vârf de munte şi poieni înconjurate de felurite soiuri de copaci, de la foioase până la conifere.

Vă recomandăm să mai citiţi

Gorjean prins în timp ce se scălda într-o fântână arteziană din zona centrală a municipiului Târgu Jiu

Şi-au parcat autoturismele în Parcul Central, la câţiva metri de Poarta Sărutului

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite