Scandal în sediul Primăriei Berlești: doi funcționari s-au luat la bătaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Berlescu susține că a fost bătut în două rânduri
Liviu Berlescu susține că a fost bătut în două rânduri

Doi funcționari din cadrul Primăria Berlești au fost protagoniștii unui scandal care a avut loc în urmă cu patru zile chiar într-un birou din incinta instituției publice. Angajații primăriei au ajuns la spital, fiecare acuzânduse-se reciproc.

Contabilul Primăriei comunei Berlești, Liviu Berlescu, 62 de ani, se află și acum internat la Spitalul Județean din Târgu-Jiu. Acesta susține că a fost bătut de către operatorul de rol, Ovidiu Retezeanu. Contabilul susține că a fost bătut în două rânduri de către colegul său de serviciu: „Funcționarii de la Curtea de Conturi mi-au cerut niște evidențe. Le-am spus că persoana pe care trebuie s-o întrebe despre aceste evidențe este Ovidiu Retezeanu. Era treaba operatorului de rol, în speță a lui Ovidiu Retezeanu, să dea lămuriri funcționarilor Curții de Conturi. A pândit momentul ca să nu fie martori și a și reușit, a intrat la mine în birou, m-a îmbrâncit, m-a strâns de gât și, lovindu-mă, mi-a rupt și spart ochelarii. M-a dat cu capul de fișetul metalic, înjurându-mă, insultându-mă. Am fost luat pe neașteptate. Cine s-ar fi gândit la așa ceva? În cele din urmă, am ieșit afară din birou, vrând să ajung în biroul primarului Dumitrașcu. Era și un alt funcționar pe hol, informatician, Alin Andronie. I-am zis șocat ce s-a întâmplat și a rămas fără cuvinte. În momentul în care am ajuns sus, Retezeanu a ieșit din biroul vicelui, m-a luat de piept, m-a împins într-o încăpere alăturată unde nu există cameră de luat vederi, m-a lovit, am căzut și m-am izbit cu capul de podea… Eram întins pe jos, chiar între biroul primăriței și cel al secretarei. Aveam senzația că mă sufoc. Maria Dumitrașcu, trecând pe lângă mine, mă întreabă: «Ce pățiști, d-le Berlescu?» Și a plecat la biroul ei, mai departe. M-a șocat că nici măcar nu mi-a întins o mână să mă ridic, asta a fost…. nu știu, n-am cuvinte. Atunci, mi-am dat seama, nefiind deloc surprinsă să mă vadă la podea, că știa de fapt că urma să fiu… atenționat de Retezeanu. El are până în 40 de ani, iar eu am peste 60. Ce putem să fac eu? A depus și el pângere la poliție, fără să aibă nimic”. Contabilul spune că a devenit incomod pentru conducerea primăriei de când ginerele său și-a anunțat intenția de a candida la postul de primar.

La rândul lui, Ovidiu Retezeanu susține că el a fost cel agresat și că Liviu Berlescu i-a scos fistula din mână cu ajutorul căreia făcea dializă, pentru că suferă de insuficiență renală: „M-a lovit peste fistulă, acum trebuie să mă duc să mă operez din nou, ca să-mi pună alta. Mai mult de o săptămână nu pot să lipsesc de la dializ. Nu se fac operații din astea în Gorj și dacă s-ar face, tot nu m-aș duce. Acum sunt la Craiova, ca să mă programez la operație. Totul a început de la faptul că modem-ul se află în biroul contabilului. Și scoate firul de câte ori vrea. I-am spus să-l lase că este treabă de făcut, fiind și Curtea de Conturi la primărie. Nu l-am doborât eu, el m-a făcut nenorocit și mi-a dat peste mână, peste fistulă, și mi-a distrus-o. Dacă sunt lovit peste mână, sunt ca și mort. În mâna în care am fistulă nu pot să car niciun kilogram. M-a lovit și asta se poate vedea și pe camera de luat vederi“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite