Primarul Păsărin şi-a dat demisia chiar în sediul Poliţiei Dolj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Păsărin este arestat preventiv
Primarul Păsărin este arestat preventiv

Primarul suspendat al comunei Bîlteni, Gheorghe Păsărin (PNL), aflat în stare de arest preventiv, şi-a dat demisia din funcţie. Acesta şi-a scris demisia chiar când se afla în sediul Poliţiei Dolj, după ce a fost reţinut.

Demisia a ajuns ieri la Prefectura Gorj, prin intermediul avocaţilor primarului Păsărin. „Demisia a fost scrisă în sediul IPJ Dolj şi a fost transmisă prin intermediul une case de avocatură. A fost  primită şi a intrat în circuit“, a precizat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului de Verificarea Legalităţii Actelor din cadrul Prefecturii Gorj 

În perioada următoare, prefectul judeţului Gorj va emite un ordin de constatare a încetării de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de primar. Potrivit lui Liviu Diaconescu, şeful Serviciului, după emiterea ordinului, postul va fi declarat vacant şi se anunţă guvernul, dar este puţin probabil că vor mai organizate alegeri anticipate. 

Ceartă pe scaunul de primar

În momentul de faţă, Primăria Bîlteni este condusă de Nicolae Lungan (PSD). În luna august, opt din cei 15 consilieri locali au votat înlocuirea lui Lungan cu Constantin Deaconescu (PNL), dar hotărârea a fost contestată de Prefectura Gorj pentru că era nevoie de votul a două treimi din numărul consilierilor. 

Şpagă în rate de la preotul comunei

Conform anchetatorilor, Gheorghe Păsărin ar fi primit o şpagă de 10.000 de lei, în tranşe de câte 5.000 de lei chiar de la preotul din localitate, banii provenind de la construcţia bisericii. Fondurile au fost alocate de Primăria Bâlteni. 

Bîlteni

Conform procurorilor, la începutul anului 2013, a fost întocmită o adeverinţă pe numele primarului Păsărin, care nu avea depusă cerere de reconstituire a dreptului de proprietate şi nu avea calitatea de moştenitor, pentru această suprafaţă. În luna mai a fost întocmită o altă adeverinţă pe numele soacrei acestuia, care de asemenea nu mai avea dreptul la nicio suprafaţă de teren. Pentru cele două terenuri, primarul comunei Bîlteni a primit de la patronul unei ferme de capre suma totală de 85.000 de lei.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite