Merg prin nămeţi cinci kilometri pentru a ajunge la serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 20 de salariaţi ai Spitalului de Pneumoftiziologie Dobriţa, din comuna Runcu, judeţul Gorj, vin pe jos la serviciu, prin nămeţi, pe o distanţă de cinci kilometri, pentru că drumurile sunt impracticabile, din cauză că nu sunt curăţite de zăpadă.

Ion Măruţă, liderul sindicatului „Sănătatea”, spune că angajaţii ajung epuizaţi la serviciu: „Avem în preajma Spitalului de Pneumoftiziologie două sate, Pârvuleşti şi Vălari, care nu au curent. Nu s-a deszăpezit drumurile. Nu s-a băgat nicio maşină, nu s-a făcut nimic. Şi mă doare pentru că 20 de salariaţi sunt de acolo. Oamenii aceştia vin cinci kilometri pe jos şi vin, pur şi simplu, epuizaţi la serviciu. Fac o oră jumătate până la serviciu. Nu există niciun mijloc de transport. De sâmbătă, nu au nimic”:

„Vai de ei că nu au curent de sâmbătă seara“

În satul în care trăiesc nu există curent electric de sâmbătă. „Pe mine mă deranjează că jumătate din salariaţii mei ajung epuizaţi la serviciu. Cum au venit şi azi (n.r. marţi). Au venit transpiraţi, uzi, vai de mama lor. Să ajungă cu o maşină, trebuie să ocolească 30 de kilometri. Nu e normal aşa ceva. Vai de ei că nu au curent de sâmbătă seara, nu au pâine, nu se poate ajunge la un magazin. Ei fac câte trei ore dus întors de la serviciu”, a mai spus Ion Măruţă.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite