Festivalul Toamnei începe astăzi la Rânca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest week-end, în zona montană Rânca, din judeţul Gorj, se va desfăşura prima ediţie a Festivalului Toamnei. Timp de trei zile, turiştii vor avea parte de spectacole, concursuri, tombole, tubing park şi bile de mers pe apă, parade şi focuri de artificii.

Prima ediţie a Festivalului Toamnei se va deschide în această seară, de la ora 18.00, pe scena amenajată în faţa Hotelului Mina. După discursurile oficiale va avea loc un spectacol de muzică populară oferit de Ansamblul Artistic «Doina Gorjului». Tot de astăzi se va deschide şi un târg cu vânzare de produse tradiţionale, bio şi de artizanat, iar participanţi se pot distra la un joc de bile de mers pe apă şi la pista de summer tubing.
Festivalul va continua sâmbătă, 4 septembrie, când de la ora 11.00, va avea loc Parada Portului Popular între Cabana Teleski şi Hotel Mina, după care vor urma spectacole susţinute de ansamblurile populare locale. Tot mâine se vor desfăşura mai multe concursuri: de gătit în aer liber, de mâncat plăcinte şi de tăiat lemne. O paradă atractivă va fi şi cea a cailor. Ziua se va încheia cu o tombolă cu premii şi un foc de artificii.
În ultima zi a Festivalului Toamnei, voia bună şi distracţia vor fi în toi. Turiştii, dar şi toţi cei care doresc să participle vor putea să-şi facă fotografii de epocă, iar terasele cu mici şi bere le  vor sta la dispoziţie.

Festivalul va avea loc în fiecare an

Andreea Crăciun, coordonator al festivalului , a spus că scopul este atragerea cât mai multor turişti şi promovovarea zonei Rânca: „Am dorit să facem ceva pentru promovarea acestei zone şi atragerea cât mai multor turişti. Ne-am aşezat la masă împreună cu primarul oraşului Novaci şi CTM Rânca şi ne-am gândit ce putem face pentru că este nevoie de o sărbătoare turististică. Este o idée comună, care am ajuns în urma dezbaterii pe care am avut-o. Este prima sărbătoare creionată exclusiv pentru Rânca. Festivalul va avea loc în fiecare an, în prima săptămână din luna septembrie. Ne dorim să fie un evenimnet de succes care să atragă mai mulţi turişti în zona Rânca. Ne dorim să promovăm obiceiurile, tradiţile din zonă şi să creăm un eveniment special pentru oamenii din Gorj, dar şi din ţară“. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite