Elevul de 11 ani a vrut să-şi pună capăt zilelor din cauza notelor. A fost salvat de sora mai mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru M., în vârstă de 11 de ani, din Mătăsari, elev în clasa a V-a la Colegiul Tehnic din localitate, a vrut să-ţi pună capăt zilelor marţi, 9 iunie, din cauza notelor de la şcoală.

Copilul şi-a pus un cordon în jurul gâtului, atunci când se afla în propria locuinţă, dar a fost găsit la timp de sora lui mai mare din clasa a VI-a şi l-a oprit la timp. Băieţelul şi-a pierdut cunoştinţa şi a fost transportat la centrul medical din localitate, pentru a primi îngrijiri medicale. Şi-a revenit repede, iar mama lui a mers la şcoală ca să vadă care este situaţia. 

Tatăl vitreg al băieţelului a spus că mama lui Alex a mers la şcoală şi a aflat că băiatul avea unele note mai proaste de care nu ştia, motiv pentru care l-a certat în faţa celorlalţi elevi. Bărbatul a spus că Alex va fi dus la un psiholog. 

Note mai proaste la două discipline

Mătăsari

Ion Săceanu, directorul Colegiului Tehnic din Mătăsari, a precizat că elevul avea o situaţie mai dificilă la două discipline, dar care putea fi îndreptată: „Nu este un elev care să creeze probleme. Din analiza situaţiei şcolare pe semestrul I nu este corijent şi are un număr mic de absenţe. Este un elev care frecventează cursurile şcolare. Pe semestrul al doilea nu este într-o situaţie gravă. Are note mai mici la două discipline, dar nu să nu se poată face nimic să se îndrepte situaţie, mai ales că suntem într-o perioadă de evaluări. Este la limită la cele două materii, dar situaţia poate fi îndreptată care să-l aducă într-o astfel de stare“.

Va fi inclus într-un program de consiliere

Potrivit Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASCP) Gorj, Alex se afla în situaţie de corijenţă la  cele două discipline. Mircea Andrei, directorul adjunct al DGASPC Gorj, spune că părinţii sunt divorţaţi:

„Era în situaţie de corijenţă la două materii. Părinţii sunt divorţaţi. Tatăl locuieşte în judeţul Dolj, copiii fiind încredinţaţi mamei, care lucrează. Reprezentanţii Direcţiei sunt în teren pentru evaluarea situaţiei psiho-sociale a copilului şi pentru a prezenta mamei serviciile ce pot fi oferite de către DGASPC, evaluarea psihosociologică şi includerea copilului într-un program de consiliere. Copilul va rămâne în atenţia instituţiei, urmănd să se colaboreze cu autorităţile locale. Este un climat de familie liniştit“.  
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite