Condamnări cu executarea în dosarul subvenţiilor pentru terenuri inexistente. Ani grei de puşcărie pentru fosta şefă de la APIA Gorj şi ex primarul comunei Padeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Gorj a hotărât, la sfârşitul săptămânii trecute, pedepsele în dosarul privind înşelăciunea cu subvenţii agricole.

Fostul director executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) Gorj, Delia Petrescu, fostă Mercioiu, a fost condamnat la patru ani de închisoare, de către Tribunalului Gorj. Otilia Arjocu, fost consilier al APIA Motru, a fost condamnată la 4 ani şi 4 luni de închisoare. în prezent fiind arestată în altă cauză. Şi fostul primar al comunei Padeş, Haralambie Stoicănel, a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare. Tot în acest dosar, Mihail Petrescu, tatăl fostei directoare de la APIA, a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani şi şase luni închisoare. De asemenea, Ion Băloi, fostul viceprimar al comunei Padeş, a primit o pedeapsă de doi ani şi zece luni închisoare.

Cei cinci au fost condamnaţi pentru instigare la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, instigare la înşelăciune, instigare la fals intelectual, fals intelectual, înşelăciune şi complicitate la această infracţiune.

Sechestru pe conturi şi avere

Tribunalul Gorj a admis şi acţiunea civilă formulată de APIA şi a obligat inculpaţii în solidar la plata sumei de peste 69.000 de lei plus dobânzi şi penalităţi. Sentinţa judecătorească a dispus efectuarea unor popriri pe conturile bancare aparţinând Deliei Petrescu şi tatălui său. Totodată, instanţa a dispus punerea sechestrului pe următoarele bunuri aparţinând Otiliei Arjocu: un teren intravilan în suprafaţă de 97 mp şi construcţie de aceeaşi suprafaţă situate în comuna Padeş, sat Motru Sec, pe un teren intravilan în suprafaţă de 1.820 metri pătraţi, o casă în suprafaţă de 138 mp, o anexă şi pe autoturismele marca Skoda Fabia şi Seat Ibiza.

Sentinţa Tribunalului Gorj nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Subvenţii pentru terenuri inexistente

Tatăl fostei directoare de la APIA Gorj a încasat bani pentru terenuri inexistente. „În cursul lunii mai 2011, inculpata Petrescu Delia (fostă Mercioiu), director executiv la APIA Gorj, deşi cunoştea că tatăl său Petrescu Mihail nu deţine suprafeţe de teren, a determinat-o pe inculpata Arjocu Otilia, consilier la Centrul Local Motru din cadrul APIA Gorj, să se ocupe de obţinerea şi întocmirea documentelor necesare astfel încât tatăl directoarei să obţină finanţare în cadrul schemelor de sprijin pe suprafaţă aferente campaniei 2011”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA Târgu-Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite