Circulația pe Transalpina, redeschisă. Ultimele zile în care pot fi admirate peisajele din munții Parâng VIDEO

0
Publicat:

Circulația pe toată lungimea Transalpinei s-a redeschis de miercuri, 5 octombrie, după ce s-a încălzit în zona montană, iar stratul de zăpadă care se așezase pe partea carosabilă s-a topit.

Asfaltul de pe Transalpina este uscat Foto: DRDP Craiova
Asfaltul de pe Transalpina este uscat Foto: DRDP Craiova

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova au decis redeschiderea circulației, după ce vremea în zona montană s-a îmbunătățit și drumul nu mai este acoperit de zăpadă.

„Având în vedere îmbunătățirea condițiilor meteo și starea părții carosabile care este curată, s-a luat decizia ca restricția de circulația de pe DN 67 C, sectorul de drum cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului, să nu mai fie menținută, astfel că, începând cu ora 10.00, circulația se desfășoară normal, cu restricțiile de până acum: restricție de viteză, de tonaj și accesul permis între orele 10.00 și 17.00“, a spus Cristian Tudor, reprezentantul DRDP Craiova.

S-a intervenit cu un utilaj cu lamă

Circulația între Rânca și Obârșia Lotrului a fost închisă marți, 4 octombrie, după ce un strat de zăpadă de 5-6 centimetri s-a așternut pe partea carosabilă. 

Lucrătorii de la Drumurile Naționale au intervenit cu un utilaj cu lamă, cu material antiderapant și un echipaj de lucrători.

De altfel, măsura închiderii circulației pe acest sector de drum este luată de administratorul drumului, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), de obicei, la sfârșitul lunii octombrie, în funcție de condițiile meteorologice, și se redeschide în luna mai sau iunie.

Astfel, cei care doresc să mai viziteze cel mai înalt drum din România mai au posibilitatea să traverseze munții Parâng și să admire peisaje spectaculoase, mai ales că pe culmile montane s-a așternut zăpada. 

Transalpina are o lungime de aproximativ 150 de kilometri. Punctul de pornire este localitatea Bengești Ciocadia, din județul Gorj, iar cel final este localitatea Sebeș, din județul Alba. Drumul mai trece și pe teritoriul județelor Vâlcea și Sibiu. În pasul Urdele, drumul ajunge în cea mai înaltă zonă, de 2.145 metri. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite