Cele mai frumoase locuri de camping din România: Cheile Sohodolului, raiul iubitorilor de natură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cheile Sohodolului sunt împânzite, vara, de corturi
Cheile Sohodolului sunt împânzite, vara, de corturi

Zona Cheilor Sohodolului, din judeţul Gorj, poate fi considerată destinaţia de vacanţă cea mai potrivită pentru cei care vor să scape de agitaţia cotidiană şi să-şi petreacă timpul liber în inima şi în liniştea naturii.

Pe timpul verii, Cheile Sohodolului sunt împânzite de corturi, mai ales în weekend-uri. Apa curată a Sohodolului şi munţii care se înalţă semeţi sunt ingredientele principale care determină pe mulţi iubitori de natură să aleagă aceste locuri.

Cheile Sohodolului se bucură de o mare popularitate atât printre gorjeni, dar şi printre doljeni, care vin în număr foarte mare să-şi petreacă vacanţa în inima naturii. În ultimul timp, frumuseţile zonei au devenit faimoase în toată ţara, iar turiştii din toate regiunile vin să vadă cu minunăţiile naturii.

Trasee de alpinism 

Dacă ai noroc de vreme însorită, poţi fotografia peisaje impresionante. Locul este frecventat de zeci de alpinişti din ţară, dar şi de peste hotare, mai ales că în zonă sunt amenajate o mulţime de trasee pentru căţărare.

Refugiu împotriva caniculei

Odată ajuns acolo, îţi doreşti să te întorci cu prima ocazie, pentru că zona îţi rămâne în suflet. Temperatura este mai mică, în medie, cu zece grade Celsius. Umbra stâncilor şi apa râului Sohodol prin care mişună păstrăvii sunt principalii factori care duc la scăderea gradelor din termometre. 

Cheile Sohodolului se află pe raza comunei Runcu

Datorită reliefului carstic din zonă, care cuprinde valori de patrimoniu şi specii rare de plante, Cheile au primit statutul de arie protejată, iar taxa de intrare este de 10 lei. Situate în apropiere de comuna gorjeană Runcu, la aproximativ 15 kilometri distanţă de Târgu-Jiu, pe o ramificaţie a Drumului Naţional 67, Cheile Sohodolului au forme unice, imposibil de reprodus de mâna omului. 

Minunăţiile oferite de natură

Minunăţiile naturii se întind pe aproximativ zece kilometri în interiorul Munţilor Vâlcan şi se aseamănă cu un canion săpat în stâncă. Sus, pe creste, turiştii sunt întâmpinaţi de formaţiuni de roci modelate de forţa vântului. Inelul, cea mai cunoscută dintre acestea, se aseamănă cu o fereastră prin care se poate vedea cerul.

Aria naturală protejată din nordul judeţului Gorj atrage anual mii de turişti din ţară şi din străinătate. Nările, Fusteica, Inelul, Peştera Popii, Peştera Gârla Vacii sunt doar câteva dintre reperele impresionante ale acestei zone. Peştera Popii, aflată la intrarea în Chei, este cel mai vizitat obiectiv, pentru că aici au fost descoperite picturi rupestre cu siluete antropomorfe de culoare neagră.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite