VIDEO Un pacient COVID, bolnav psihic, a băgat spaima în medicii din Găeşti. Edil: „Prima senzaţie a fost de şoc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imagini cu un pacient bolnav de COVID, care se vaită de durere în spitalul din Găeşti, jud. Dâmboviţa, au ajuns în mediul online. Cea care le-a distribuit a prezentat şi mai multe zone îmbâcsite de mizerie.

Administraţia locală spune că anumite poze sunt trucate şi că pacientul respectiv este unul cu probleme psihice, care nu de puţine ori, le loveşte pe asistente.

Scena cu un pacient bolnav de COVID urlând de durere au fost filmate de o fostă pacientă, în Secţia Covid a Spitalului din Găeşti. Femeia spune că a trăit un coşmar în spital, cât a fost internată. Ea spune că oamenii sunt nevoiţi să stea în saloane absolut mizerabile şi că lipsa igienei predomină chiar şi în toalete. 

„Părerea mea e că ar trebui să trimiteţi DSP ul pentru că acolo e un focare de infecţie. Eu aşa ceva nu am văzut, şi am lucrat ani mulţi în afară. Haideţi să ne gândim şi la ceilalţi, care trăiesc în chinuri când ajung acolo”, a povestit femeia.

„Am dispus o anchetă la spital”

În unitatea medicală sunt internaţi pacienţi cu COVID-19, dar şi cu alte afecţiuni. De altfel, se pare că pacientul filmat pe jos, urlând de durere, este bolnav psihic şi că de multe ori chiar le loveşte pe asistente. De aceea, nimeni nu se poate apropia de el. Unitatea a încercat chiar să îl transfere într-o secţie de psihiatrie, dar nu îl primeşte nimeni, fiind pozitiv.

„Prima senzaţie a fost de şoc, pentru că eu cunosc foarte bine activitatea care se desfăşoară în Spitalul Găeşti şi profesionalismul conducerii spitalululi, a cadrelor care desfăşoară activitatea acolo şi prima reacţie a fost exact cum a avut-o toată lumea. Am dispus o anchetă la spital şi concluziile au fost stranii”, spune primarul oraşului Găeşti, Gheorghe Grigore.

Primăria a ajuns la concluzia că imaginile din toaletă au fost trucate şi cea care a filmat a murdărit intenţionat toaleta. 

În Secţia COVID a Spitalului din Găeşti sunt 100 de paturi, iar în cea Non Covid, 40. În momentul de faţă, la Găeşti sunt 56 de bolnavi covid internaţi. Pacienţii cu care am stat de vorbă, spun că totul e în regulă în spital şi că sunt trataţi cum trebuie. 

Imagine indisponibilă

Ce spun pacienţii

„Am rămas profund impresionată de modul în care am fost tatată, de căldura medicilor de acolo. Eu cred că la niciunul dintre spitalele, chiar şi private, din Bucureşti, nu e aşa. Şi managerul spitalului venea să vorbească cu paceinţii, mâncarea foarte bună, am primit proteină în fiecare zi. Micul dejun era un pic mai slăbuţ, în sensul că primeai ceai, unt”, spune o fostă pacientă.

„Eu cât am fost acolo internat am rămas surprins de mâncare, de curăţenie, de faptul că doctorii veneau şi stătea de vorbă cu tine. În alte spitale nu te bagă doctorii în seamă. Pentru un pacient contează foarte mult ca un medic să stea de vorbă cu tine”, spune un alt pacient.

În cazul bolnavului filmat s-a luat decizia de a fi izolat. Cadrele medicale continuă să îi administreze tratamentul. 

În spital nu există brancardieri, pentru că legea nu permite să fie angajaţi, iar femeilor care erau de serviciu în acea noapte le-a fost pur şi simplu frică să meargă la el să îl liniştească.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite