Vedete la „Românii au talent“. „Mugurașii de la Chindie“ și „dansatoarea cu pampers“ au făcut senzație la ProTV VIDEO

0
Publicat:

Grupul folcloric „Mugurași de la Chindie”, pregătiți de coregraful dâmbovițean Costel Gângă (34 de ani), a fost cireașa de pe tort la ultima ediție a emisiunii „Românii au talent”. Micii dansatori au primit nota 10 din partea publicului și 4 de „DA” de la jurați.

Mugurașii, pe scenă SURSA Captură foto ProTV
Mugurașii, pe scenă SURSA Captură foto ProTV

Micii dansatori, îmbrăcați în port popular, i-au emoționat în egală măsură pe spectatori și pe membrii juriului. Vedeta serii a fost, fără drept de apel, Maya, poreclită „dansatoarea cu pampers”, care la cei doi ani ai ei a atras toate privirile.

Ansamblul Mugurași de la Chindie s-a format în urmă cu 5 ani, mai exact în toamna anului 2018. Cel mai mic membru din ansamblu este Maya, în vârstă de 2 ani și 9 luni. Aceasta îl însoțea pe fratele ei la repetiții, până când coordonatorul a avut ideea să o introducă și pe ea în ansamblu. Maya a primit titulatura de „dansatoarea cu pampers”.

Coregraful de succes al copiilor de la „Mugurași de la Chindie”: „Cei mici au întotdeauna un impact vizual mare”

Costel Gângă reușește să le insufle celor mici dragostea pentru tradițiile populare românești, prin dans. Nu de puține ori a ridicat sălile în picioare, arătând că nu contează vârsta atunci când dansatorii „vorbesc aceeași limbă”.

Constantin Gângă (34 de ani) este unul dintre cei mai buni coregrafi de dans popular din Dâmbovița, reușind să capaciteze sute de micuți, sub bagheta „Mugurași de la Chindie”.

Costi, așa cum îi spun apropiații, se străduiește să arate tot ce au mai de preț românașii când vine vorba despre straie populare și dragoste pentru tradiția românească.

Costel Gângă și una dintre elevele sale. FOTO Facebook
Costel Gângă și una dintre elevele sale. FOTO Facebook

Povestea sa frumoasă a pornit din dorința de a aduce și la oraș ceea ce la sat este păstrat cu atâta sfințenie, și anume, dragostea pentru tradiții, port popular, obiceiuri și nu în ultimul rând dansul nostru strămoșesc, dansul popular.

Aveam experiență deja acumulată de la un alt ansamblu pe care îl coordonam și căruia îi eram instrctor în mediul rural. Începuturile au fost grele, mai cu seamă că a fost și perioada cu pandemia, dar nu aceasta mi-a dat atâta bătaie de cap, cât mi-au dat mentalitățile părinților de la oraș, care nu au îmbrățișat atât de ușor această oportunitate. Dansul popular este ceva ce se trasmite din generație în generație, dar este suficient ca lanțul să fie rupt dacă doar o singură generație nu se atașează de acest stil de dans și nu îi este insuflată dragostea pentru el și atunci nu este trasmis mai departe”, a precizat, pentru „Adevărul”, coregraful Costel Gângă, 34 de ani.

„Mugurași de la Chindie”. FOTO Facebook
„Mugurași de la Chindie”. FOTO Facebook
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite