Ţuţuianu, plângere la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal, pe numele vicepreşedintelului CJ Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul independent Adrian Ţuţuianu. FOTO: George Enache
Senatorul independent Adrian Ţuţuianu. FOTO: George Enache

Senatorul Adrian Ţuţuianu, recent exclus din PSD, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că vicepreşedintele CJ Dâmboviţa, Alin Manole, ar fi cerut înregistrările de pe camerele de supraveghere din clădirea CJ Dâmboviţa, pentru a vedea cine vine la cabinetul său parlamentar. Acesta este şi motivul pentru care parlamentarul a făcut o plângere la Autoritatea Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Pe lângă Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ţuţuianu spune că a făcut plângeri la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, dar şi la Prefectura Dâmboviţa.

”Am fost informat că, de mai multă vreme, domnul Alin Manole, vicepreşedinte CJ, este preocupat să studieze înregistrările de la calculatorul aflat la intrarea în consiliu, care preiau imaginile de la camerele de luat vederi de pe acest culoar, scopul fiind să vadă cine intră la Ţuţuianu, cine intră la Daniel Comănescu, eventual la prefect.

Lucrul acesta este de o gravitate extremă în contextul legislaţiei europene, transpusă şi în legislaţia naţională, privind protecţia datelor cu caracter personal. Imaginile sunt date cu caracter personal. Nu-mi vine să cred că Alin Manole a coborât atât de jos. Nu-mi vine să cred că nu mai are niciun gram de caracter. (…) Mă revoltă modul ăsta de comportare şi cred că e cazul ca această camarilă care-şi bazează existenţa pe înregistrări şi pe atacuri murdare să înceteze să se comporte în acest fel cu mine sau cu colegii din partid”, a spus Ţuţuianu.

Jurnaliştii „Adevărul“ l-au contactat şi pe Alin Manole, pentru a comenta acuzaţiile făcute de Ţuţuianu. „Nu am ce să declar, decât că îl voi da în judecată. Nu sunt adevărate aceste lucruri. Sper că dacă tot a făcut plângere la CJ şi la Prefectură să îi dea şi un răspuns în acest sens. Pot fi întrebaţi colegii de la informatică, oricine din Consiliul Judeţean. Să se cerceteze cazul, pentru că vreau să îl dau în judecată. Mie nu îmi plac scandalurile publice. Mă tot acuză prin diverse cercuri politice. Îmi pare rău pentru ceea ce i se întâmplă, dar asta e”, a declarat pentru „Adevărul” Alin Manole, vicepreşedintele CJ Dâmboviţa.

tutuianu manole

FOTO: Adrian Ţuţuianu şi Alin Manole
 

Senatorul mai spune şi că în sânul organizaţiei PSD Dâmboviţa s-a creat un ”stat paralel”.

„La prima şedinţă de Birou Permanent Judeţean, dna Plumb a declarat că este în posesia tuturor înregistrărilor şedinţelor Biroului Permanent Judeţean şi Comitetului Judeţean Executiv din 2018. Deci, înregistrarea de la Găeşti nu este o excepţie, ceea ce ne arată că unii ca Rovana Plumb, Sandu Oprea, Radu Popa, Alin Manole au construit un stat paralel în interiorul PSD Dâmboviţa”, a afirmat Ţuţuianu.

Reclamă presiuni asupra preşedintelui CJ Dâmboviţa
 

Ţuţuianu a mai spus tot miercuri că actualul preşedinte al CJ Dâmboviţa, Daniel Comănescu, ar fi supus  unor „presiuni incredibile” exercitate de către Rovana Plumb, Codrin Ştefănescu şi alţii, în încercarea de a impune un alt preşedinte la CJD, în persoana lui Alexandru Oprea.

„Săptămâna trecută, într-o zi de joi, cred, Daniel Comănescu a fost chemat la Bucureşti de Codrin Ştefănescu şi Rovana Plumb. Mai întâi, i s-a spus că e băiat frumos şi deştept şi că i s-ar potrivi un post de secretar de stat la Ministerul Agriculturii, urmând să-l înlocuiască pe Alexandru Ţachianu, tot dâmboviţean. După ce a refuzat să demisioneze din funcţia de preşedinte CJD, a devenit brusc urât, incompetent şi incapabil să conducă acest judeţ. A devenit „persona nongrata”, a fost ameninţat nu cu excluderea din partid, ci cu dosare penale şi inclusiv cu faptul că nu-şi va mai găsi un loc de muncă în judeţul Dâmboviţa”, a precizat Ţuţuianu, în cadrul unei conferinţe de presă.

A doua zi, la BPJ, timp de o oră, Daniel Comănescu ar fi fost supus unor „presiuni de neimaginat” din partea aceloraşi persoane, mai spune Ţuţuianu.

„Au mai fost şi alţii de faţă, unii care nu au nicio legătură cu PSD Dâmboviţa – şi ameninţat şi constrâns să-şi dea demisia. Spre cinstea lui, Daniel a rezistat acestor presiuni, ceea ce arată că este un om de caracter şi nu pentru că se leagă de funcţie, ci pentru că înţelege să nu fie unealta unora care vor cu orice preţ să preia această Organizaţie. Le spun că atitudinea lor este inacceptabilă şi că nu mă aşteptam din partea lor la aşa ceva. Este o zi tristă pentru mine să constat că oameni pe care i-am considerat foarte apropiaţi şi permit asemenea gesturi”, adaugă senatorul.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite