Turism morbid: Cititorii „Le Figaro“ spun că vor ocoli locul unde au fost executaţi soţii Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"E cu adevărat morbid! Vor merge oare turiştii să viziteze acest loc?", se întreabă Lydie Rigo
"E cu adevărat morbid! Vor merge oare turiştii să viziteze acest loc?", se întreabă Lydie Rigo

Francezii vor ocoli locul unde au fost executaţi soţii Ceauşescu. Cel puţin asta reiese din comentariile dure ale cititorilor publicaţiei franceze „Le Figaro“, care consideră că un muzeu în locul execuţiei dictatorului român este de prost gust.

În urmă cu 24 de ani, de Crăciun, soţii Ceauşescu au fost executaţi la o unitate militară din Târgovişte. Luna viitoare clădirea va deveni muzeu, în cadrul unui proiect turistic care îşi propune să promoveze locurile legate de fostul dictator român. Publicaţia franceză „Le Figaro“ îşi informează cititorii în legătură cu acest proiect turistic. Foarte puţini se arată însă interesaţi să viziteze un astfel de punct turistic pentru că iniţiativa li se pare una morbidă.

„Nostalgicii dictaturii... Acolo este vorba de un dicator cu mult sânge pe mâini. E ca şi cum casa unui asasin ar fi devenit un loc de reculegere. Ăsta este un turism morbid“, scrie unul dintre cititorii „Le Figaro“ pe pagina de Facebook a ziarului. 

„De ce sunt oare oamenii tot mai mult atraşi de turismul negru? Eu înţeleg că asta face parte din istorie, dar problema e că mulţi sunt ghidaţi de curiozitate mai mult decât de reculegere“, scrie un alt francez, care nu a înţeles probabil că în articol este vorba de locul execuţiei şi nu de mormântul cuplului Ceauşescu. 

„E cu adevărat morbid! Vor merge oare turiştii să viziteze acest loc?“, se întreabă Lydie Rigo, în timp ce un alt cititor le sugerează românilor să se ocupe de lucruri mai importante. 

„Ar face mai bine să-şi închidă frontierele“', scrie Jean-Luc Di Giusti pentru care un loc de pelerinaj la locul execuţiei lui Nicolae Ceauşescu este o idee foarte proastă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite