Toţi absolvenţii programului de ucenicie HeidelbergCement 2014 - 2016 care au dorit să-şi continue cariera în cadrul companiei au fost angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Succes remarcabil al şcolii de ucenici HeidelbergCement: 23 din cei 24 de ucenici care au început cursurile au trecut cu brio examenul (atât proba practică, cât şi cea teoretică) şi au obţinut calificarea pentru care s-au pregătit în ultimii 2 ani.

21 dintre aceştia au dorit să continue să lucreze în cadrul companiei, iar HeidelbergCement România le-a oferit tuturor un post pe măsura calificării lor în cadrul echipei sale de specialişti. 

Cei 21 de ucenici au susţinut o probă teoretică şi o probă practică prin care au fost evaluate competenţele lor profesionale, comisia de evaluare stabilind în ce masură fiecare tânăr a dobândit cunoştinţele necesare pentru a primi certificarea profesională. Cele două meserii pentru care s-au pregătit ucenicii sunt Lăcătuş mecanic întreţinere şi reparaţii universale şi Operator cameră de comandă pentru fabrica de ciment. Examenul a avut loc pe 9 şi 10 noiembrie, la fabrica din Fieni. 

”Le urăm noilor colegi bun venit în cadrul echipei noastre. Investiţia de timp, resurse financiare şi materiale a companiei şi a colegilor implicaţi şi-a atins scopul. Este important să analizăm ce putem face mai bine în viitor, pentru a oferi în continuare tinerilor programe de dezvoltare profesională. Aceste cursuri sunt o datorie de onoare a noastră pentru asigurarea continuităţii acestei activitaţi peste generaţii. Fiind primul proiect de acest tip în HeidelbergCement România, avem şansa ca în viitor să construim pe acest succes, rafinând în permanenţă  procesul, materialele de studiu, modul de predare şi condiţiile organizatorice”, a declarat domnul Florian Aldea, Preşedinte - Director general al HeildelbergCement România.

image

Dificultatea de a găsi tineri care să îi înlocuiască pe specialiştii aflaţi în prag de pensionare în cadrul companiei a convins managementul HeidelbergCement România că merită să investească într-un program de ucenicie folosind cadrul legal existent (Legea 279/2005 - republicată), care stabileşte modalitatea prin care o companie realizează calificarea la locul de muncă conform unor standarde ocupaţionale, raporturile de muncă între ucenic şi angajator precum şi facilităţile pe care le primeşte un angajator pentru a acoperi o parte din costurile acestui program. În acest mod compania a avut garanţia unui program riguros, axat pe nevoile sale specifice şi şansa ca, la finalul programului, să cunoască ce competenţe profesionale au participanţii, pentru a-i angaja pe cei mai buni dintre ei.

image

Compania HeidelbergCement România îşi propune să reia programele de ucenicie pentru operatori sau lăcătuşi şi să analizeze necesitatea unor programe de ucenicie pentru alte specializări profesionale, care au o pondere mare în numărul angajaţilor şi unde este dificil de găsit resurse pregătite corespunzător în piaţă. “Este o evoluţie firească să evaluezi contextul în care operezi, să iniţiezi schimbarea acolo unde ea este necesară, să construieşti parteneriate pentru a-ţi atinge scopurile şi să înveţi din fiecare experienţă prin care treci pentru a deveni mai bun”, a completat domnul Florian Aldea.

Despre HeidelbergCement România

HeidelbergCement România SA este unul dintre cei mai importanţi producători de ciment, betoane şi agregate de pe piaţa locală, membru al grupului german HeidelbergCement. Compania a luat naştere în anul 2015, prin fuziunea Carpatcement Holding S.A., Carpat Beton S.R.L. şi Carpat Agregate S.A., care au fost înfiinţate între 1998 şi 2004 ca parte a investiţiilor realizate în România de grupul HeidelbergCement, care depăşesc 500 de milioane de euro. 

image

HeidelbergCement România S.A. deţine trei fabrici de ciment, situate la Taşca, Fieni şi Chişcădaga, 19 staţii de betoane, 7 cariere şi 6 balastiere de agregate. Compania produce şi comercializează ciment şi betoane de diverse clase (de înaltă rezistenţă, pentru îmbrăcăminţi rutiere, pentru lucrări hidrotehnice, de uz general şi poriment), precum şi agregate de carieră şi de balastieră. 

Odată cu preluarea producătorului italian de ciment Italcementi, grupul HeidelbergCement a devenit numărul 1 în producţia de agregate, numărul 2 în producţia de ciment şi numărul 3 în producţia de betoane, la nivel mondial. Grupul are aproximativ 63.000 de angajaţi în peste 3.000 de locuri de producţie din circa 60 de ţări din întreaga lume.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite