Tinerii, implicaţi în scandalul de la SJ Târgovişte, reţinuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul de 25 de ani şi doi prieteni de-ai săi, din Târgovişte, implicaţi în scandalul de la o discotecă din Dragodana şi de la Spitalul Judeţean din Târgovişte, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar adolescentul de 15 ani şi alţi doi băieţi din comuna Mătăsaru vor fi cercetaţi în libertate.

Potrivit anchetatorilor, cei trei tineri reţinuţi urmează să fie prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Găeşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile sub acuzaţiile de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi loviri şi alte violenţe, iar adolescenţii cercetaţi în stare de libertate sunt acuzaţi de distrugere, loviri şi alte violenţe, informează Mediafax.

"Poliţiştii au acţionat cu operativitate, în scurt timp fiind identificate toate persoanele care au avut o participaţie în cele două incidente, în persoana numiţilor T.N., de 25 de ani, G.A., de 22 de ani, şi E.E., de 25 de ani, toţi din Târgoviste, respectiv D.I, de 15 ani, din oraşul Găesti, D.C., de 22 ani, şi G.L., de 23 de ani, ambii din comuna dâmboviţeană Mătăsaru.

Toate cele şase persoane au fost audiate de către poliţişti, fiind cercetate pentru lovire, distrugere şi respectiv ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, comisarul Mihaela Savu.

Potrivit sursei citate, persoanele respective au fost prezentate procurorului de caz din cadrul Parchetului Judecătoriei Găesti care a dispus reţinerea pe bază de ordonanţa a tânărului de 25 de ani şi a celor doi prieteni ai lui, toţi din Târgoviste, şi cercetarea în libertate a minorului de 15 ani şi a altor doi băieţi din comuna dâmboviţeană Matasaru.

Poliţiştii au stabilit că în dimineaţa de 24 iunie, în jurul orei 2:30, între tânărul de de 25 de ani şi Z.E., de 17 ani, din oraşul Găesti, ambii aflaţi la o discotecă din comuna Dragodana, a izbucnit un conflict spontan, primul lovindu-l pe cel de-al doilea cu o sticlă în cap.

"Tânărul de 17 ani s-a prezentat la Spitalul orăşenesc Găeşti în vederea acordării de îngrijiri medicale, nefiind necesară internarea sa. În jurul orei 4:00, mai multe persoane, despre care poliţiştii au stabilit că fac parte din anturajul tânărului de 17 ani, s-au deplasat la Unitatea de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Judeţean Târgoviste, unde T.N., de 25 de ani, se prezentase şi el pentru acordarea de îngrijiri medicale, având o rană la braţ. Ei au spart două geamuri de la unitatea spitalicească şi luneta unui autoturism aparţinând tânărului de 25 de ani", a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, comisarul şef Mihaela Savu.

Minorul de 15 ani, identificat ca fiind cel care a lovit cu bâta în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, urmează să fie supus unui examen neuropsihiatric, pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptei.

Potrivit anchetatorilor, dosarele scandalurilor de la discoteca din Dragodana şi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte au fost conexate, toate audierile desfăşurându-se la sediul Poliţiei din oraşul Găeşti.

Surse din rândul anchetatorilor au confirmat că minorul de 15 ani, din Găeşti, văr cu tânărul de 17 ani, surprins de camerele de supraveghere când a lovit cu bâta în Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, a recunoscut că a intrat cu respectivul obiect contondent în unitatea medicală.
Primele date arată că tânărul de 25 de ani, însoţit de doi prieteni ai săi din Târgovişte, au fost cei care au început conflictul de la discoteca din comuna dâmboviţeană Dragodana.

Ulterior, suspectul de 25 de ani l-a lovit cu o sticlă în cap pe adolescentul de 17 ani şi, împreună cu amicii săi, l-a fugărit pe minorul de 15 ani, care a revenit cu prietenii, pentru a se răzbuna, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite