Senatorul Valentin Calcan susţine folosirea serviciului POS pentru eliberarea de numerar

0
0

Eliberarea numerarului de la POS (punct de vânzare) a fost luată ieri în discuţie în Senat. Senatorul dâmboviţean Valentin Calcan şi-a declarat printr-un comunicat de presă sprijinul pentru această iniţiativă prin care operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ cu amănuntul pot accepta ca mijloc de plată cardurile de debit şi cardurile de credit pentru a acorda la cererea clientului sume de bani.

“Am susţinut în plen această propunere deoarece este benefică atât pentru comerciant, prin faptul că-şi diminuează numerarul din casierie (un risc atât pe perioada depozitării, cât şi în timpul transportului către o unitate bancară), cât şi pentru client, care se poate afla în imposibilitatea găsirii unui bancomat în apropiere”. 

Calcan a mai adăugat că a susţinut extinderea acestei iniţiative atât la nivelul autorităţilor publice locale, cât şi a operatorilor economici. “Este de dorit ca într-un termen cât mai scurt plăţile electronice să ia locul plăţilor cash, situaţie deja existentă în multe ţări europene”, mai precizează senatorul.

Târgovişte


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri