Semnal de alarmă! Foarte mulţi şoferi ignoră Crucea Sfântului Andrei de la trecerile la nivel cu calea ferată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De departe, cel mai grav accident la o trecere la nivel cu o cale ferată, a avut loc în anul 2007, în localitatea Nisipuri. Foto: Agerpres
De departe, cel mai grav accident la o trecere la nivel cu o cale ferată, a avut loc în anul 2007, în localitatea Nisipuri. Foto: Agerpres

Poliţiştii rutieri au dat, miercuri, zeci de amenzi şoferilor care nu opresc la trecerile la nivel cu calea ferată. Avem exemple nenumărate în care vieţi nevinovate au fost spulberate din cauza şoferilor "prea grăbiţi" sau neatenţi.

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul campaniei naţionale „Alege Viaţa” şi în conformitate cu obiectivele propuse în “Programul de acţiune al Poliţiei Rutiere derulat în perioada 2012-2016”. Acţiunea preventivă a avut loc pe raza Municipiului Târgovişte.

"În cadrul acestei acţiuni poliţiştii au aplicat 31 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a acestora însumând 20.250 de lei, din care 30 pentru nerespectarea obligaţiei de oprire  la întâlnirea indicatorului „Trecere la nivel cu cale ferată simplă, fără bariere”, a declarat subinspectorul Alexandra Nicolae, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa.

Accidente grave

Cel mai recent "exemplu" este cel de la Doiceşti, acolo unde o femeie de 46 de ani şi-a găsit sfârşitul pe calea ferată. Femeia se afla la volanul maşinii sale şi nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată, moment în care a fost izbită în plin de trenul Săgeata Albastră care se deplasa pe ruta Pietroşiţa – Târgovişte. Accidentul a avut loc în localitatea dâmboviţeană Doiceşti.

„Femeia nu s-a asigurat. Îmi pare rău. Nu s-a asigurat. Din impact a dus-o tocmai până aici. Am văzut cum a lovit-o în plin. Nici nu s-a uitat în stânga. Aici e crucea Sfântului Andrei şi trebuie să opreşti să te asiguri. Conductorul a dat semnale acustice dar n-a oprit", au povestit martorii. 

Impactul a fost atât de puternic, încât a fost aruncată la 30 de metri, aproape de DN 71 Târgovişte – Sinaia.

„În zonă, semnalizarea rutieră corespunde normelor rutiere, vizibilitatea este foarte bună, dar din păcate s-a produs acest eveniment neferici”, declara inspectorul principal Bogdan Oproiu, IPJ Dâmboviţa.

Femeia nu a mai avut nicio şansă. A murit pe loc. „A prezentat leziuni incompatibile cu supravieţuirea. Noi am iniţiat măsuri de măsuri de resuscitare cardio – respiratorii, dar nu au dat rezultate”, a declarat dr. Claudiu Dumitrescu, Ambulanţa Dâmboviţa.

11 morţi şi 25 de răniţi

De departe, cel mai grav accident la o trecere la nivel cu o cale ferată, a avut loc în anul 2007, în localitatea Nisipuri. Un autocar a fost lovit de un tren personal pe ruta Târgovişte-Ploieşti. Trecerea era fără barieră, dar semnalizată. Bilanţul accidentului este tragic: 11 persoane au murit, 25 au fost rănite, din care 12 grav.

Maşina implicată în accident era prima dintr-o coloană, care se intorcea de la o nuntă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite