Nouă incendii de vegetaţie, într-o singură zi. Peste 19 hectare de teren afectate în Dâmbovița

0
Publicat:

Pompierii din Dâmboviţa au intervenit, la final de săptămână, pentru stingerea a nouă incendii de vegetaţie, care au afectat peste 19 hectare de teren. Pompierii cer localnicilor să conştientizeze pericolul arderilor necontrolate.

Incendii vegetație uscată. FOTO ISU Dâmbovița
Incendii vegetație uscată. FOTO ISU Dâmbovița

„Din păcate, efectele negative ale incendiilor de vegetaţie nu sunt conştientizate pe deplin de către cetăţeni şi ajung să genereze astfel de arderi necontrolate care se propagă cu rapiditate, distrugând tot ce le stă în cale”, au transmis, duminică, 24 martie 2024, reprezentanţii ISU Dâmboviţa.

Pompierii au fost solicitaţi astfel să intervină într-o singură zi, cea de duminică, 24 martie 2024, pentru localizarea şi lichidarea a 9 astfel de incendii, care au afectat peste 19 hectare de teren.

Reamintim că arderile necontrolate de vegetaţie sunt interzise! Nerespectarea prevederilor legale se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice”, au mai transmis pompierii.

Incendii vegetație uscată. FOTO ISU Dâmbovița
Incendii vegetație uscată. FOTO ISU Dâmbovița

Potrivit acestora, sancțiunile sunt stabilite pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice. Fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală. Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play”, au mai transmis pompierii de la ISU Dâmbovița.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite