Marfă contrafăcută la târgul de la Lunguleţu: Adidas, Puma şi Manchester United

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aveţi grijă ce, şi de unde cumpăraţi. Poliţiştii dâmboviţeni au confiscat marfă în valoare de 8.000 de lei după ce s-a stabilit că era contrafăcută. Totul s-a întâmplat în acest sfârşit de săptămână la Târgul Săptămânal de la Lunguleţu.

Lucrători din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa au organizat şi executat o acţiune pe linia respectării legislaţiei în domeniul protecţiei mărcilor în Târgul Săptămânal organizat pe raza comunei Lunguleţu.

Astfel, un bucureştean în vârstă de 39 de ani care comercializa mai multe articole de vestimentaţie purtând marca „Adidas”, şi şi un piteştean de 37 de ani care comercializa mai multe articole purtând mărcile „Adidas”, „Puma”, şi „Mmanchester United”, au fost luaţi la bani mărunţi de omaneii legii.

Cei doi nu au putut  prezenta  documente legale de provenienţă şi de autenticitate pentru produsele comercializate. Poliţiştii au procedat la ridicarea bunurilor respective, urmând a fi prezentate titularului de drepturi în vederea stabilirii autenticităţii acestora.
 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90 alin. 1 lit. b din Legea 84/1998 privind protecţia mărcilor şi indicaţiilor geografice.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite