Locuinţă protejată pentru victimele violenţei în familie. Femeile bătute pot sta cazate până la 12 luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nivelul judeţului Dâmboviţa, în cadrul unui proiect cofinanţat din Fondul Social European (FSE), a fost înfiinţată o locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice, precum şi servicii integrate complementare grup de suport şi cabinet de consiliere vocaţională pentru victimele violenţei domestice.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa implementează, din  data de 4 martie 2019, în calitate de partener local al Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi, proiectul „VENUS - împreună pentru o viaţă în siguranţă!" 465/4/4/128038.

       

Proiectul, cu o valoare totală de 51 080 375,72 lei, având o perioadă de implementare de 48 de luni, este cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN, Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020, Axa Prioritară 4: Incluziunea socială şi combaterea sărăciei.

            

„În acord cu activităţile derulate în cadrul proiectului, la nivelul judeţului Dâmboviţa, a fost  înfiinţată Locuinţa protejată pentru victimele violenţei domestice „Venus”, precum şi servicii integrate complementare grup de suport şi cabinet de consiliere vocaţională pentru victimele violenţei domestice. Aceste servicii sunt operaţionale începând cu data de 04 martie 2020 şi contribuie la susţinerea, dezvoltarea şi consolidarea serviciilor sociale destinate victimelor violenţei domestice”, se arată într-un comunicat al DGASPC Dâmboviţa.

     

În cadrul „Locuinţei protejate”, cu o capacitate de 6 locuri, victimele violenţei domestice beneficiază de găzduire o perioadă de până la 12 luni. Serviciile sociale furnizate sunt în funcţie de complexitatea cazului şi nevoile victimei şi  constau în consiliere psihologică, consiliere juridică, asistenţă socială, consiliere vocaţională, orientare şi formare profesională, ocuparea forţei de muncă şi reintegrare socială, asistenţă medicală. 

     

Pentru persoanele victime ale violenţei domestice pentru care nu este necesară cazarea într-o locuinţă protejată (fiind identificate alte soluţii locative), sunt oferite servicii specializate în cadrul grupului de suport şi cabinetului de consiliere vocaţională, în vederea depăşirii situaţiei de risc şi vulnerabilitate

    

Cabinetul de consiliere vocaţională şi grupul de suport vor furniza servicii atât pentru persoanele găzduite în locuinţa protejată, cât şi pentru alte victime din comunitate.

     

Grupul de suport  va avea şedinţe săptămânale cu aproximativ 10 victime/şedinţă pentru o perioadă de 6 luni/grup, pentru un număr minim de 14 beneficiare/an.

     

Cabinetul de consiliere vocaţională organizează atât şedinţe de grup cât şi individuale,  pentru minim 34 victime ale violenţei domestice/an din comunitate şi va furniza servicii de sprijin vocaţional şi orientare profesională pentru facilitarea inserţiei beneficiarelor.

       

Persoanele care pot face parte din grupul ţintă trebuie să aibă vârsta de peste 18 ani, să aibă calitatea de victimă a violenţei domestice în formele prevăzute de lege şi în legătură cu toate tipurile de relaţii familiale, sociale/parteneriale, de rudenie/afinitate pe care victima le are cu celelalte  persoane.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite