LĂMURIRI În ce condiţii se acordă ajutorul de încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
6.400 de târgovişteni au primit ajutor de încălzire iarna trecută
6.400 de târgovişteni au primit ajutor de încălzire iarna trecută

Administraţiile locale care nu dau banii lunar şi pentru întregul sezon de iarnă riscă o amendă de la 1.000 la 5.000 de lei. Persoanele care vor să beneficieze de sprijinul statului trebuie să depună la primării formularele de cerere, o declaraţie pe propria răspundere privind componenţa familiei şi actele doveditoare.

Dâmboviţenii care obţin venituri până la 786 lei pe membru de familie, în cazul familiilor, respectiv cel mult 1.082 lei, în cazul persoanelor singure, pot beneficia, la cerere, de ajutor pentru încălzirea locuinţei în perioada 1 noiembrie 2011 – 31 martie 2012. Conform OG nr. 70/2011, dosarele se depun la serviciile sau direcţiile de asistenţă socială din cadrul primăriilor, fie individual, fie prin asociaţiile de proprietari sau furnizorii de energie termică.

Un scuter vă lasă fără ajutor de încălzire

Iarna trecută, numai la Târgovişte au beneficiat de ajutor pentru încălzire locuinţei 6.400 de persoane. Marcela Iordache – director adjunct la Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei spune că anul acesta numărul beneficiarilor va creşte. Asta, indiferent că lista bunurilor care taie sprijinul statului este lungă: casă de vacanţă, piscină, saună, şalupe, bărci cu motor, iahturi, tractor, presă de ulei sau moară de cereale, autoutilitare, autocamioane de orice fel sau remorci, autobuze, microbuze, motociclete, motorete, scutere, maşini cu o vechime mai mică de zece ani, 1.000 de metri pătraţi la oraş şi 2.000 de metri pătraţi la sat, chiar dacă este vorba de terenul pe care se află locuinţa, depozite bancare mai mari de 3.000 de lei, mai mult de trei vaci, cinci porci, 20 de oi sau capre ori 15 familii de albine.

Pentru lămuriri cu privire la acordarea ajutorului de încălzire, târgoviştenii se pot adresa Direcţiei de Asistenţă Socială, situată pe Calea Domnească, nr. 216, de luni până vineri, între orele 8.00 – 16.00.

Cerere şi declaraţii tip

Documentele care vor constitui dosarul privind acordarea măsurilor de protecţie sunt: cererea şi declaraţia pe propria răspundere; acte doveditoare privind componenţa familiei (buletin/carte de identitate, certificat de naştere, certificat de căsătorie, livretul familiei); acte doveditoare privind veniturile membrilor familiei (adeverinţă de salariat, talon de pensie, talon de şomaj, obligaţii legale de întreţinere, indemnizaţii, alocaţii şi ajutoare cu caracter permanent, bugetele complementare şi alte creanţe legale); pentru persoanele care nu realizează venituri se vor prezenta adeverinţa de venit de la Direcţia Finanţelor Publice şi declaraţie notarială în care să fie menţionat că nu deţine în proprietate nici unul dintre bunurile cuprinse în lista celor care conduc la neacordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei. “Orice alt fel de declaraţie notarială care nu conţine cele menţionate mai sus va fi respinsă de la început”, precizează jr. Georgiana Diţescu, secretar comuna Dragomireşti.

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite