Imagini splendide cu pădurile din Parcul Natural Bucegi, îmbrăcate în haine de toamnă VIDEO

0
Publicat:

Toamna are farmecul ei, mai ales că pădurea îmbracă acea haină multicoloră. Regia Națională a Pădurilor – RomSilva a publicat, miercuri, noi imagini spectaculoase din zona Muntele Păduchiosu, situat în sud-estul Parcului.

Parcul Natural Bucegi. FOTO Facebook
Parcul Natural Bucegi. FOTO Facebook

Localizat în inima României, între zone urbane de importanță majoră și aproape de renumita stațiune turistică montană - Sinaia, Parcul Natural Bucegi este o arie protejată extrem de populară la nivel național și parte din rețeaua de arii protejate de interes internațional, Natura 2000.

Unele dintre cele mai cunoscute atracții asociate cu Parcul Natural Bucegi, pe lângă populația mare de urși și peisajele uimitoare, sunt Sfinxul și Babele, roci conglomerate sculptate prin eroziune eoliană.

Parcul Natural Bucegi a fost înființat în anul 2003, de către guvernul României, devenind un sanctuar pentru conservarea peisajelor culturale tradiționale, în care activitățile umane sustenabile sunt parte din natură.

Cu o biodiversitate impresionantă privind fauna și flora, inclusiv specii endemice sau rare, această arie protejată a fost subiect de studiu pentru biologi locali sau internaționali, încă din secolul 19.

De altfel, multe legende și povești supranaturale din Munții Bucegi, au adus notorietate acestei zone, ca una dintre cele mai misterioase din țară.

Parcul Natural Bucegi, arie protejată, este unul dintre cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor – RomSilva.

Cu o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care 21.000 de hectare sunt păduri, Parcul Natural Bucegi se întinde pe raza a trei județe, respectiv Prahova, Dâmbovița și Brașov.

Turiștii au la dispoziție în Parcul Natural Bucegi 52 de trasee turistice amenajate, pe patru magistrale care străbat întregul parc, marcate cu benzi roșii, galbene și albastre, precum și cruce albastră.

Orhideea de Bucegi, specie nouă de floare rară descoperită de o cercetătoare: „Flori discrete, atârnate ca un pandantiv”

Flora din Munții Bucegi s-a îmbogățit cu o nouă specie de orhidee. Potrivit Societății Ornitologice din România, prima observație a noii specii a fost făcută în iulie 2009, în cadrul unor studii în teren în Parcul Natural Bucegi, din Carpații Meridionali.

Specie nouă de orhidee în Bucegi - Epipactis bucegensis. FOTO sor.ro
Specie nouă de orhidee în Bucegi - Epipactis bucegensis. FOTO sor.ro

Cea care a făcut descoperirea este cercetătoarea, de către cercetătoarea Nora Anghelescu. La 14 ani de la prima identificare, noua specie de orhidee endemică, care a primit numele de „Epipactis bucegensis”, a dovedit că poate forma populații stabile, numeroase, sănătoase în partea de sud-est a parcului.

Descoperirea a fost publicată în mai multe lucrări științifice internaționale, iar cercetătorii români au publicat articole de specialitate pe această temă, în reviste de prestigiu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite