Furtul prin împrietenire, metoda de furt. Dexteritatea cu care un hoț i-a sustras unui bătrân din buzunar 10.000 de lei

0
Publicat:

Apar tot mai multe metode de furt, iar oamenii legii ne atrag atenția că hoții își diversifică „talentele”. Polițiștii spun că principalele moduri de operare sunt furtul prin efracţie, furtul cu chei potrivite, furtul prin escaladare şi furtul prin împrietenire.

Teanc de bani SURSA Shutterstock
Teanc de bani SURSA Shutterstock

Ultima metodă i-a lăsat un gol mare în buzunare unui bătrân din comuna dâmbovițeană Lungulețu.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați prin plângere de către un bărbat de 69 de ani, din comuna Lungulețu, cu privire cu privire la faptul că, pe parcursul zilei, în timp ce s-ar fi aflat pe strada I.C. Visarion, din Titu, ar fi fost abordat de o persoană de sex masculin, sub pretextul că îl cunoaște, moment în care i-ar fi fost sustrași 10.000 de lei din buzunarul de la pantaloni”, precizează IPJ Dâmbovița.

Hoțul este un bărbat de 63 de ani, din Medgidia. În baza probatoriului administrat, față de bărbat s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță. Din fericire, prejudiciul creat a fost recuperat în întregime.

În cauză, cercetările continuă cercetările pentru dispunerea măsurilor procedurale prevăzute de lege, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari, pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

Polițiștii dâmbovițeni subliniază că principalele moduri de operare folosite pentru deposedarea de bunuri sunt furtul prin efracţie, furtul cu chei potrivite, furtul prin escaladare şi furtul prin împrietenire sau folosire a unor false calităţi.

În acest context, oamenii legii vă recomandă să manifestați atenție sporită la persoanele necunoscute care vă abordează, indiferent dacă vă aflați pe stradă, la cumpărături sau la domiciliu. Este important și să evitaţi prieteniile cu persoane pe care nu le cunoaşteţi în realitate şi nu dezvăluiţi date despre dumneavoastră celor pe care îi cunoaşteţi doar în mediul online. În plus, atunci când plecaţi de acasă pentru o perioadă mai lungă, nu faceţi acest lucru public pe internet. Nu uitați, paza bună trece primejdia rea! Așadar, asigurați-vă locuințele și bunurile corespunzător pentru a nu deveni victime ale unor fapte de furt”, spun oamenii legii.

Aceștia adaugă că este important să încuiem uşile, chiar şi atunci când suntem acasă și să îi învățăm pe copii să nu deschidă uşa nimănui în lipsa noastră, pentru a nu arăta faptul că sunt singuri în casă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite