Fraţi de sânge, fraţi şi la ilegalităţi. Doi tineri din Pucioasa falsificau ITP pentru maşinile înmatriculate în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un flagrant al poliţiei din Pucioasa a scos la iveală o adevărată fabrică de acte false. Doi fraţi din localitatea dâmboviţeană Vulcana Bai, s-au ales cu dosare penale după ce oamenii legii au stabilit că falsificau ITP-uri şi asigurări obligatorii pentru autoturismele înmatriculate în străinătate. Cartea verde a maşinii costa în jur de 100 de euro.

Aron Marian Claudiu, în vârstă de 26 de ani, şi fratele său, sunt mecanici de meserie şi au împreună un service. Acolo spun, oamenii legii,îşi racolau clienţii, cărora, în schimbul a 100 de euro, le puneau ştampile false pe acte la fel de false. Clienţii s-au strâns cu zecile la uşa lor.



Practic, propietarii de autoturisme înmatriculate în alte ţări, sunt obligaţi să facă inspecţia tehnică periodic în ţările respective, însă “ajutorul” dat de cei fraţi era nesperat. Poliţiştii au găsit la domiciliul celor doi, formulare de poliţe RCA în alb şi stampile ITP scanate.

“În urma acţiunilor specifice organizate de Poliţia Pucioasa, a fost organizat un flagrant în urma căruia a fost identificată o persoană de sex masculin care a pretisn şi primit suma de 100 de euro de la un alt individ pentru a-I falsifica prin contrafacere, ştampila prin care atesta efectuarea ITP pentru un autoturism înmatriculat în străinătate”, a declarat subcomisarul Albert Coman, şeful Poliţiei Pucioasa.

Falsificatorii sunt acum cercetaţi penal în stare de libertate pentru fals material în inscrisuri oficiale. Pentru fapta lor risca între 3 luni şi 3 ani de închisoare.

image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite