După o noapte în arest, manelistul Dani Mocanu cântă în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii de la Tribunalul Dâmboviţa au considerat că manelistul Dani Mocanu nu reprezintă un pericol public, aşa că l-au eliberat sub control judiciar. Cântăreţul este implicat, alături de alte 6 persoane într-un dosar de trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani.

Judecătorii l-au arestat, însă, pe numitul "Lupu", considerat capul acestei grupări. Fatele manelistului Dani Mocanu, implicat şi el în dosar, a primit control judiciar.  

Cântăreţul parcă şi-a prevestit soarta. Cu o zi înainte să fie reţinut a postat pe contul său de Youtube un nou videoclip. Piesa, numită „Trădarea”, i se adresează unei femei care l-ar fi denunţat pe Dani. Manelistul ameninţă însă: „Ascultă-mă bine, am să mă eliberez, am să vin direct la tine”.

Piesa voreşte şi despre „reguli” încălcate de femeie. Videoclipul a fost urmărit în două zile de peste 600.000 de ori.

"Ştiu cum mi-am crescut copiii. Nu provin dintr-o familie destrăbălată, dezorganizată. I-am educat bine. A fost cu mine în Italia până la 18 ani. Cineva i-a întins o capcană. Un copil de 26 de ani nu poate face aşa ceva, pentru că a avut tot ce îi trebuie. S-a răzbunat cineva pe el, poate procurorii, nu ştiu", ne-a spus tatăl său.

Ancheta este coordonată de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. Dâmboviţa.

Au avut loc mai multe percheziţii, iar printre cei ridicaţi de mascaţi se numără şi Dani Mocanu, unul dintre cei mai populari cântăreţi de manele din România.  

"Nu înseamnă că ce cântăm noi ne şi reprezintă. O să îl susţin pe Dani din toate punctele de vedere. El nu este vinovat. Acuzaţii sunt multe. Dani nu a avut nici măcar o amendă pentru o parcare greşită", spune colega sa.

Redăm integral comunicatul anchetarilor:

„Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Dâmboviţa, în cooperare cu autorităţile din Marea Britanie, au efectuat, în cadrul echipei internaţionale comune de anchetă (JIT), acţiuni comune în vederea destructurării unei reţele de criminalitate organizată specializată în trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani.

În urma a 13 percheziţii desfăşurate în această dimineaţă, au fost indisponibilizaţi 39.850 de lei, 1.000 de euro, 15 telefoane mobile şi 5 autoturisme, utilizate de bănuiţi.
 
La data de 26 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, sub coordonarea D.I.I.C.O.T - Biroul Teritorial Dâmboviţa, au efectuat 13 percheziţii domiciliare, dintre care 9 pe raza judeţului Dâmboviţa, 2 în Argeş şi 2 în Bucureşti, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani.

În sarcina bănuiţilor s-a reţinut că, începând cu anul 2011, aceştia ar fi racolat tinere, pe care le-ar fi exploatat în vederea practicării prostituţiei în Marea Britanie şi Irlanda.

În cauză, la data de 19 septembrie a.c., poliţia londoneză a efectuat 5 percheziţii la 4 bordeluri clandestine şi la o reşedinţă, unde au fost identificate 8 persoane bănuite şi 6 tinere care practicau prostituţia.

În urma cercetărilor efectuate, cei 8 membri au fost arestaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de conspiraţie la trafic de persoane, conspiraţie la proxenetism (controlul prostituţiei) şi conspiraţie la spălarea banilor".

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite