Domeniile de vânătoare, populate cu fazani. În Dâmbovița, o mie de păsări au fost eliberate în sălbăticie VIDEO

0
Publicat:

Fondurile de vânătoare din Dâmbovița au fost populate cu peste 1.000 de fazani. În perioada următoare vor fi intensificate activitățile de pază pe domenii pentru că păsările au nevoie de o perioadă de adaptare.

Fazani eliberați în sălbăticie. FOTO AJVPS Dâmbovița
Fazani eliberați în sălbăticie. FOTO AJVPS Dâmbovița

Acțiunea a fost organizată de Asociația Județeană de Vânătoare și Pescuit Sportiv (AJVPS) Dâmbovița. Aceasta este filială a Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România (A.G.V.P.S.), ce reprezintă interesele a peste 140 de asociaţii/ligi afiliate, în care sunt înscrişi majoritatea vânătorilor şi peste 90% din pescarii din România.

Operaţiunea a vizat completarea efectivelor de fazani din fauna judeţului, pentru restabilirea echilibrului cinegetic în zonă. Este vorba de exemplare în vârstă de un an, provenite din crescătorii specializate. Vânătorii s-au asigurat că păsările nu vor fi omorâte imediat de răpitori.

Istoria fazanului în România

Primele populări cu fazani de pe teritoriul României au avut loc în 1475, în vestul ţării.

În sudul ţării, astfel de practici au avut loc după anul 1900. Din acele vremuri, fazanul s-a colonizat cu intermitenţe până în zilele noastre, în multe zone considerate propice speciei.

Fazanul este una dintre speciile de păsări originare din Asia, care este bine cunoscută pentru culoarea luminoasă a penelor. În Asia, carnea de fazan este consumată ca alternativă la carnea de pui, datorită conținutului său scăzut de calorii, dar mai bogat în proteine.

Carnea de fazan conține, de asemenea, câteva vitamine și minerale esențiale care nu pot fi găsite în pui.

Totodată, carnea de fazan conține un nivel ridicat de fier și este sursă excelentă de potasiu și de vitamine din gama B.

Potârnichea, fazanul și toate celelalte păsări de vânat trebuie lăsate la fezandat înainte de a le jumuli și de a le curăța de măruntaie, pentru ca gustul lor să se accentueze, iar carnea să se frăgezească.

Fiecare pasăre trebuie atârnată de gât, cu un cârlig, într-un loc răcoros și uscat, bine protejat de muște și șobolani.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite