COVID-19. Spitalul din Târgovişte amenajează o nouă secţie de terapie intensivă cu aparatură de la sponsori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SPITALTGV

Chiar dacă numărul bolnavilor nu este atât de mare în Dâmboviţa, autorităţile judeţene au luat măsura amenajării unui nou spaţiu penru terapie intensivă în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe din Târgovişte.

Spaţiul a fost amenajat în clădirea Ortopediei Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte şi va fi destinat pacienţilor confirmaţi cu COVID 19 aflaţi în stare gravă. 

Dotarea noii săli de ATI va fi asigurată de HilderbergCement care a donat 10 paturi şi ventilatoare, de Club Rotary care va asigura monitoarele, dar şi de Banca Transilvania care va cumpăra 10 injectomate.

„Am avut primii pacienţi vindecaţi de la Târgovişte. Secţia de Boli Infecţioase este în prima linie a bătălie contra coronavirusului. Acolo avem aceste persoane internate. Cu un efort bugetar consistent am reuşit să pregătim a doua linie de combatere a acestui flagel prin alocarea spaţiilor pe care le avem în secţia de Oncologie. Cred că mâine suntem gata cu acea ce înseamnă dotarea şi amenajarea”, a declarat preşedintele CJD, Alexandru Oprea.

SPITALTGV

În prezent, bolnavii de COVID sunt internaţi în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului.   

Preşedintele Alexandru Oprea i-a felicitat pe medici după primele externări de pacienţi. 

“Ieri am avut primii pacienţi vindecaţi de la Târgovişte. Secţia de Boli Infecţioase este în prima linie a bătălie contra coronavirusului. Acolo avem aceste persoane internate. Cu un efort bugetar consistent am reuşit să pregătim a doua linie de combatere a acestui flagel prin alocarea spaţiilor pe care le avem în secţia de Optopedie. Cred că mâine suntem gata cu acea ce înseamnă dotarea şi amenajarea” a precizat Oprea.

În acest moment, în Dâmboviţa, sunt confirmate 23 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite